Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Nova Gorica smo 3. decembra 2010 organizirali prireditev ob zaključku že 8. likovnega natečaja, pri katerem so v okviru naše preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov vso jesen tudi letos sodelovali učenci nižjih razredov severnoprimorskih osnovnih šol. Med 149 likovnimi deli mladih umetnikov, ki so prispela na upravo, smo izbrali 25 najboljših in jih razstavili, poleg tega pa smo nagrade podelili tudi desetim izžrebanim prvošolčkom, ki so sodelovali z reševanjem pobarvanke Varno na poti v šolo.

Letošnjo zaključno prireditev z odprtjem razstave nagrajenih likovnih del, ki je potekala v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini, smo novogoriški policisti pripravili v sodelovanju z občino Ajdovščina in OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. Na policijsko upravo je namreč prispelo 149 likovnih del tretješolcev, med katerimi smo 12. novembra izbrali 25 najboljših.

razstavanagrajenihlikovnihdel

 Izbrana likovna dela tretješolcev bodo v prostorih Dvorane 1. slovenske vlade v Ajdovščini razstavljena vse do 17. decembra 2010.

Vabljeni k ogledu!

izborlikovnihdelkomisija

 V strokovni komisiji, ki so jo sestavljale mentorice likovne vzgoje iz osnovnih šol Milojke Štrukelj, Frana Erjavca in Ivana Roba, je sodeloval tudi policijski inšpektor Janko Mencinger, ki pravi, da se odziv na likovni natečaj iz leta v leto povečuje.

medpodelitvijo3

 Učenci 1. razredov osnovnih šol z območja PU Nova Gorica pa so v okviru preventivne akcije sodelovali z nagradnimi kuponi pri pobarvanki Varno na poti v šolo in domov. Med 753 otroci, ki so svoje pravilno rešene kupone poslali na upravo, je bilo izžrebanih 10 prvošolškov. Te smo na petkovi zaključni prireditvi tudi nagradili.

direktorPUNovaGoricaAlojzijMohar

 Na zaključni prireditvi sta najmlajše pozdravila in jim podelila praktične nagrade direktor PU Nova Gorica Alojzij Mohar (na fotografiji) in župan občine Ajdovščina Marjan Poljšak, program pa je povezoval tiskovni predstavnik policijske uprave Dean Božnik.

 

Govornika sta mlade opozorila, da nevarnosti v cestnem prometu prežijo vsepovsod in da lahko k večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč prispevajo prav vsi udeleženci cestnega prometa, tudi z večjo previdnostjo in strpnostjo na naših cestah. Poudarila sta še, da je varnost otrok odvisna tudi od ravnanja in vzgoje staršev, ki jih morejo seznaniti z osnovnimi prometnimi pravili. Na koncu sta se še zahvalila vsem, ki s svojim delom prispevajo k varnejši udeležbi otrok v cestnem prometu.

Za bogat kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine pod vodstvom svoje profesorice Marinke Šuštar in kvartet Policijskega orkestra. 

Mnenja smo, da so tovrstne aktivnosti zelo dobrodošle, saj prispevajo k boljši varnosti najmlajših udeležencev v cestnem prometu, obenem pa tudi krepijo pozitivno podobo policije in povečujejo zaupanje vanjo.