Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ljutomer smo v drugi polovici februarja 2018, v času zimskih šolskih počitnic, sodelovali pri izvedbi preventivnega projekta Akademija detektiva Frančeka, ki že tradicionalno poteka v Termah Banovci.

Prvi dan smo otrokom in staršem predstavili poklic policista, opremo policista posebne policijske enote in otrokom povedali, kako morajo ravnati, če na poti v šolo in domov srečajo neznanca.

DSC 0398

Naslednji dan smo skupaj z otroki opravili ogled kraja kaznivega dejanja vloma. Tudi ob tej priliki smo jim svetovali, kako morajo ravnati, če opazijo, da je bilo vlomljeno v objekt, prav tako pa smo kasneje na različnih predmetih iskali prstne sledi.

DSC 0446

Naslednjič smo, skupaj s policisti Enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota, prikazali, kako se prime storilca kaznivega dejanja, ki se je zatekel v hišo in skušal pobegniti. Na koncu vaje so se nam pridružili še policisti iz Postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota, ki so otrokom predstavili opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu.

Zadnji dan so otroci med raziskovanjem v okolici Banovcev zagledali sumljivega moškega, ki je zažigal denar. Ko so ga hoteli prijeti, je nameraval zbežati, vendar se je pri tem poškodoval. Zato so nemudoma poklicali na pomoč policiste in ljutomerske reševalce ter gasilce. Otroci so si tako ogledali prikaz reševanja poškodovane osebe in gašenja požara. Na ogled je bila tudi oprema vseh treh služb.

DSC 0395

Pri vseh aktivnostih je imel glavno vlogo seveda animator Term Banovci - detektiv Franček, ki je sestavil zgodbo. Pri omenjenem projektu so tako sodelovale vse pristojne službe, policija, reševalci nujne medicinske pomoči in gasilci ter si med seboj tudi izmenjali izkušnje.