Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Murska Sobota so se v sredo, 15. aprila, na delovnem sestanku srečali načelniki upravnih enot in člani širšega kolegija policijske uprave.

IMG 0052

Vabilu direktorja murskosoboške policijske uprave Damirja Ivančića, mag., so se odzvali načelnica Upravne enote Ljutomer, mag. Darija Mohorič, načelnik Upravne enote Murska Sobota, mag. Dominik Šteiner, načelnik Upravne enote Gornja Radgona, Marjan Potisk, in načelnik Upravne enote Lendava, Stanislav Gjerkeš. Namen srečanja je bil seznaniti načelnike z varnostno situacijo v Pomurju, opozoriti na težave, s katerimi se srečuje policijska uprava, in predstaviti načrte dela za leto 2015.

IMG 0054

Murskosoboški direktor Damir Ivančić se je načelnikom zahvalil za korektno in profesionalno delo in poudaril, da imajo upravne enote in policija veliko skupnih področjih delovanja. Predstavil je rezultate dela pomurske policije v letu 2014 in poudaril, da je stanje varnosti v pokrajini ob Muri dobro, vendar pa ne gre spati na lovorikah. Prisotne je seznanil s problematiko zmanjševanja finančno-materialnih sredstev v policiji in vse večjega odliva kadra, ki pa se ga žal zaradi varčevalnih ukrepov ne nadomešča z novimi zaposlitvami. Kot je dejal, pa si Policija vseeno prizadeva, da bi kljub slabšim delovnim pogojem ohranila visoke varnostne standarde. Policija bo v letu 2015 nadaljevala s krepitvijo sodelovanja z lokalnimi skupnostmi ter drugimi subjekti. Poseben poudarek pa bo namenjen krepitvi organizacijske in osebnostne integritete, medsebojnim odnosom in podpori zaposlenim.

IMG 0046

V nadaljevanju srečanja so se načelniki upravnih enot zahvalili za dobro sodelovanje, izrazili svoja mnenja, pobude, predloge in postavili različna vprašanja o delu na posameznih področjih, na katera so jim bili podani odgovori. Skupna ugotovitev vseh je bila, da so taka srečanja zelo dobrodošla, saj se tako izmenjujejo mnenja in različne izkušnje pri delu.