Sorodne objave

 

Tudi letos je direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš vse pomurske župane povabil na že tradicionalno delovno srečanje. Vabilu na srečanje, ki je potekalo 15. februarja na murskosoboški policijski upravi, se je odzvala večina pomurskih županov, ostale občine pa so zastopali podžupani ali predstavniki občin. Poleg vodstva policijske uprave so sodelovali tudi komandirji vseh policijskih enot.

IMG 0006

Direktor uprave je gostom predstavil delo pomurskih policistov v letu 2011 in predvidene varnostne dogodke v letošnjem letu. Poudaril je tudi pomen projekta Nazaj k ljudem, ki ga policisti izvajajo v vseh pomurskih občinah.

Župani in predstavniki lokalnih skupnosti so policistom predstavili konkretne dejavnike, ki vplivajo na občutek varnosti ali predstavljajo varnostni problem za skupnost. Komandirji postaj so se obvezali, da bodo v okviru svojih pristojnosti in zmožnosti za identificirane težave lokalnih skupnosti poiskali ustrezne rešitve.

IMG 0005

Gosti so med drugim izrazili potrebo, da policisti tudi letos v lokalnih skupnostih predstavijo varnostno oceno in pomembnejše varnostne dogodke, ki so jih obravnavali v posameznih občinah.

Kljub temu, da preventiva ne daje odgovorov na vse varnostne izzive, so bili vsi udeleženci srečanja enotni, da je treba še naprej krepiti preventivne dejavnosti na vseh področjih.

Policija je tisti državni organ, ki je najbolj vpet v lokalno skupnost. Zato so udeleženci ocenili, da je treba dobro sodelovanje med policisti in lokalnimi skupnostmi še okrepiti, kar bo prispevalo k še višji stopnji varnosti.