Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Policisti PP Ptuj in vodstvo Osnovne šole Ljudski vrt, Ptuj so v petek 6. oktobra izvedli predstavitev dela in opreme policije na Mestnem stadionu Ptuj. Predstavitev je obeležila 10. obletnico preventivnega projekta "Skupaj = varno", ki ga organizatorja redno pripravljata.

Na predstaviti so sodelovali policisti PP Ptuj s pripadniki posebne policijske enote, policisti PPP Maribor, PP VSPK, Letalska enota policije, Specialna enota policije, Gorska enota PU Maribor in vrhunski športniki zaposleni v policiji: Robert Kranjec, Tomas Globočnik, Rok Kolander in Matej Prelog.

Pripadniki posebne policijske enote so prikazali postopke policije ob večjih kršitvah javnega reda in mira, policisti vodniki službenih psov postopke ob napadu oborožene osebe, policisti konjeniki pa delo policije s pomočjo konja. Letalska enota je v sodelovanju s policisti gorskimi reševalci izvedla reševanje poškodovanih oseb iz helikopterja. Specialna enota policije je predstavila protibombna sredstva in opremo. Policisti PP Ptuj so prikazali tudi policiste kolesarje, policiste motoriste ter delo policistov kriminalistov na ogledih krajev kaznivih dejanj.

Prireditve se je udeležilo okrog 1.500 otrok iz vrtcev in osnovnih šol na območju občine Ptuj.

 

FOTOGRAFSKI UTRINKI:

 

Anita Kos Thaler