Sorodne objave

 

Policijska postaja Maribor I in Policijska postaja Maribor II sta v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor priredili 3. otroško olimpijado iz varnosti in zaščite za učence 4. razredov osnovnih šol iz Podravja.

Otroška olimpijada je ekipno tekmovanje, vsako ekipo pa sestavlja deset tekmovalcev. Učenci na tekmovanju poleg znanja o varnosti in zaščiti pokažejo tudi svoje spretnosti. V ospredju prireditve tako ni bila tekmovalnost, temveč je bil cilj z igro in zabavo osvojiti znanje o samozaščiti.

080606-OtroskaOlimpijada01

V treh predtekmovanjih se je pomerilo 41 osnovnih šol. Ekipe so tekmovale v štirih disciplinah. V prvi so odgovarjale na vprašanja iz splošne varnosti, nato pa so se pomerile v poznavanju številk 112 in 113. Tekmovanje so otroci nadaljevali s sestavljanjem znakov različnih služb (policija, reševalna služba, gasilci, civilna zaščita), ki so povezane z varnostjo, in se na koncu pomerili še v gasilskih veščinah.

080606-OtroskaOlimpijada02

V četrtek, 5. maja 2008, je telovadnica OŠ Tabor I iz Maribora, kamor je sodelujoče pregnal vztrajen dež, gostila ekipe enajstih osnovnih šol, ki so se uvrstile v finale. Otroci in policisti, ki so tokrat nastopili v vlogi sodnikov, so se ob tekmovanju zelo zabavali, otroke pa je v odmoru z izvirnimi domislicami na temo varnosti navdušil tudi klovn Ronald McDonald. Prvo mesto je osvojila ekipa OŠ Ivana Cankarja iz Maribora, drugi so bili učenci OŠ Tabor II iz Maribora, tretji pa mladi tekmovalci iz OŠ Franca Lešnika-Vuka iz Slivnice. Zmagovalne ekipe so prejele pokale za osvojena mesta, ostale pa za sodelovanje na olimpiadi.

 

Tekst in fotografiji: Bartolo Lampret