Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Policijska uprava Maribor že od leta 2006 izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada, letos se tako odvija že šesta po vrsti. V ospredju ni tekmovanje otrok, temveč z igro in zabavo pridobiti znanje o varnosti in samozaščiti. Prvo predtekmovanje in nasploh prvič doslej pa se je Otroška varnostna olimpijada odvijala na območju Policijske uprave Koper, in sicer na osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru.

IMG 0057 zm

Tekmovalo je 12 šol s 15 ekipami oz. okoli 150 otrok. Povabilu na tekmovanje iz varnosti in samozaščitnega ravnanja ter spretnostnih izzivov, ki je bilo v četrtek, 7. aprila 2011, so se poleg gostiteljice odzvale še OŠ Aleša Beblerja – Primoža iz Hrvatinov, OŠ Dragomira Benčiča iz Hrpelj, OŠ Istrskega odreda iz Gračišča, OŠ Vojke Šmuc iz Izole, OŠ Lucija, OŠ Pier Paolo Vergerio Il Vecchio (PPVV) iz Kopra, OŠ Antona Globočnika iz Postojne, OŠ Podgora iz Kuteževa, OŠ Cirila Kosmača Piran in OŠ Šmarje. Za učence, ki niso aktivno sodelovali v tekmovanju, so bile pripravljene izkustvene delavnice, na katerih so izvajali svoje dejavnosti Center 112, 113, RECO, kriminalistična policija in zdravstveni dom. Otroci so se udeležili tudi delavnice Skupaj za varnost.

IMG 0390 zm

Zmagala je prva ekipa OŠ Koper, drugo mesto je osvojila OŠ Cirila Kosmača Piran, tretji so bili tekmovalci iz OŠ Pier Paolo Vergerio Il Vecchio Koper. Najuspešnejše ekipe si bodo ogledale policijska plovila Postaje pomorske policije Koper, zmagovalni ekipi pa se bosta udeležili finalne prireditve, ki bo 9. junija, v mariborski dvorani Tabor. V okviru projekta je predvidenih še šest predtekmovanj.