Sorodne objave

 

Jeseniški policisti so v sklopu preventivnih projektov in akcije za večjo varnost pešcev v torek, 6. oktobra 2015, v sodelovanju z občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, redarstvom, Avtomoto zvezo Slovenije in agencijo za varnost prometa (AVP), šolsko dvorišče na Trgu Toneta Čufarja spremenili v "prometno središče" Jesenic.

20151006 105505.zm

 Na šolskem dvorišču se je med večurno predstavitvijo organizirano zvrstilo prek 600 otrok jeseniških vrtcev in osnovnih šol, ki so imeli kaj videti. Predvsem pa so si zapomnili pomen besed "biti preVIDEN", kar policisti poudarjamo skozi celo leto.

3499878.zm

Da bi bili dejansko bolj vidni, so otroci na prireditvi dobili kresničke in odsevne trakove ter obeske. Policisti in predstavniki AVP so jih poučili, da se uporabljajo ob slabši vidljivosti in ponoči, in sicer ob tistem boku, ki je bliže cesti.

20151006 092229.zm

Zaradi odsevnih teles so otroci bolj vidni tudi na razdalji več kot 100 metrov. Zato vidnost pomeni tudi varnost, v pravem pomenu besede. O tem so se otroci lahko tudi sami prepričali v šotoru Vidko. Malčkom so razložili še, da morajo kot pešci pravilno uporabljati prometne površine in paziti, kje in kako prečkajo cesto, predvsem pa, da morajo biti zelo previdni, ker jih vozniki lahko tudi spregledajo.

4803146.zm

 Poleg nasvetov policistov so otroci spoznali še prevračalnik AMZS ter se preizkusili v simulatorju vožnje in na otroškem poligonu, zato navdušenih odzivov otrok ni manjkalo.