Sorodne objave

 

Pri nadzoru cestnega prometa konec prejšnjega tedna sta policista koprske postaje prometne policije opravljala nadzor cestnega prometa na območju Kopra in pri enem od kršiteljev našla tudi prepovedano drogo.  

slika2

Zaradi več cestnoprometnih prekrškov sta policista ustavila osebni avtomobil, ki ga je vozil 53-letni voznik, poleg njega pa je bil v vozilu še 23-letni sopotnik, oba z območja Pirana. Med postopkom sta policista zaznala, da se je voznik poskušal oddaljiti od kraja zaustavitve. Voznik je nato iz rokava jakne izvlekel vrečko, v kateri je bila večja grudasta snov rjave barve in okrogle oblike, in povedal, da naj bi mu jo pred tem izročil njegov sopotnik. Zaradi utemeljenega suma, da je v vrečki prepovedana droga, so jo policisti zasegli in ugotovili, da je v njej dejansko 205 gramov heroina.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika) so policisti obema osumljencema odvzeli prostost in ju 28. novembra s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru.

V Kazenskem zakoniku RS Republike je za storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog zagrožena zaporna kazen v trajanju od enega do 10 let.

Slika1