Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Celje so včeraj, 27. julija 2016, na podlagi anonimne prijave občana zaradi suma vzgoje in preprodaje prepovedane droge opravili hišno preiskavo pri 39-letnem Celjanu.

Ker osumljenec policistom ni želel odpreti vrat, so ti vstopili na silo. Odkrili so, da je osumljenec v več sobah skrival več kot 10 kg posušenih vršičkov konoplje, pripravljenih za prodajo, pakiranih v vrečke po 100, 200 in 500 g, ter okoli 15 kg mletih delcev konoplje.

konoplja4

V dveh prostorih, prilagojenih vzgoji konoplje, so našli še več kot 50 sadik konoplje, visokih od 60 do 80 cm. 39-letniku, ki se je z vzgojo in prodajo konoplje najverjetneje ukvarjal že dlje časa in se s tem tudi preživljal, so policisti prepovedano drogo zasegli. Z njeno prodajo bi osumljenec zaslužil najmanj 40.000 evrov, s prodajo na drobno pa bistveno več.

Osumljenca so pridržali in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli k preiskovalnemu sodniku.