Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

V  Kulturnem centru Rogaška Slatina je bila danes, 25. novembra 2010, zaključna prireditev projekta Z glavo na zabavo, ki sta se je udeležila tudi generalni direktor policije Janko Goršek in direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk.

general

Predstavnike Fundacije Z glavo na zabavo je obiskal tudi generalni direktor policije, ki je pohvalil njihovo delo in poudaril dobro sodelovanje pri skupnih projektih.


Projekt, ki se je danes zaključil, je namenjen učencem sedmih, osmih in devetih razredov Osnovne šole Rogaška Slatina. Po vsej Sloveniji so med septembrom in decembrom 2010 izvedli več kot 40 tovrstnih prireditev, ki se jih je po ocenah organizatorja udeležilo okrog 20.000 osnovnošolcev in njihovih učiteljev.

skupaj

Na posameznih prireditvah so organizatorji učencem pokazali, da se je mogoče odlično zabavati brez alkohola in prepovedanih drog, hkrati pa so posebno pozornost namenili opozarjanju na nezdružljivost uporabe alkohola in prepovedanih drog z aktivno udeležbo v cestnem prometu.

IMG_7019

Osnovnošolci iz Rogaške Slatine so danes dodobra napolnili dvorano kulturnega centra in se ob zanimivem in poučnem programu odlično zabavali.


Osnovnošolci tudi sicer predstavljajo primarno ciljno skupino projekta Z glavo na zabavo. Mladostniki med 12. in 15. letom namreč pogosto prav v teh letih začno eksperimentirati z alkoholom in prepovedanimi drogami.

Poleg tega Fundacija Z glavo na zabavo izvaja še druge projekte. V enem od njih, ki je namenjen družinam, sodeluje tudi policija.


Foto: Uroš Žuraj (Fundacija Z glavo na zabavo)