Sorodne objave

 

Drugi dan 9. policijskih iger je bil tekmovalno zelo pester. Tekmovanja so se poleg v Tacnu in Gotenici odvijala še na Dolenjski cesti in na igriščih v Klečah v Savlju, oboje v Ljubljani.

V Tacnu so tekmovali v samoobrambi (ju-jitsu borbe), odbojki na mivki (samo ženske predstavnice policije), nadaljevale so se tekme v nogometu (samo moški predstavniki policije) in šahovski dvoboji (posamično). Nekaj iger v odbojki na mivki je bilo tudi v Klečah. Medtem ko so se v Gotenici v močnem dežju tekmovalke in tekmovalci pomerili v policijskem mnogoboju, streljanju z avtomatsko puško Heckler Koch MP-5 in s pištolo (evropskem policijskem parkurju). Streljali so tudi na strelišču na Dolenjski cesti, in sicer z zračno puško.

 MG 5254

V okviru spremljevalnega programa sta potekali revialni tekmi v nogometu. Najprej sta se pomerili ekipa policije in ekipa Slovenske vojske. Prvo so sestavljali Tomaž Pečjak, Emil Pozvek, Milan Kangler, Zlatko Pincolič, Vladimir Pocek, Anton Vozelj, Željko Savič, Nermin Isić, Branko Skrbinek, Miša Cigoj, Robert Kranjec, Roman Hiti in Leon Keder v vlogi vratarja. Barve Slovenske vojske so predstavljali Vojko Svetičič, Bojan Završnik, Alen Tkavc, Bojan Starc, mag. Vilibald Poljšak, Boris Majcen, Jasmin Muhmutovič, Aleš Mauko in Darko Begič. Zmagala je ekipa policije s 4 : 2. Za policijo je tri gole dal Milan Kangler, enega pa Nermin Isić, za Slovensko vojsko pa oba Alen Tkavc.

IMG 3815

Drugo nogometno tekmo so igrali predstavniki policije s predstavniki Društva športnih novinarjev Slovenije. Slednje so sestavljali Anže Bašelj in Anže Ceglar (oba iz Sportkluba TV), Rok Tamše (Delo), Novica Mihajlovič in Robi Lipicer (Finance), slednji v vlogi vratarja. Zanje igrala še Roman Hiti in Robert Kranjec, sicer iz vrst policije. Znova je zmagala ekipa policije, in sicer z 1 : 0. Gol je dal Milan Kangler.

Sledila je revialna tekma v odbojki, in sicer sta se pomerili ekipi policistk proti ekipi predstavnic Slovenske vojske. Policistke, ki so igrale so: Sandra Fras, Erika Čelik (obe iz Policijske akademije), Urška Skočir, Vanja Saje, Jelena Toplišek (vse tri iz PU Kranj), Špela P. Turšič, Neda Novakovič, Petra Soldat, Simona Tomše (vse štiri iz PU Krško) ter Sanja Škerlak in Mateja Kamničar (obe iz PU Murska Sobota). Na drugi strani mreže so bile Vanja Svetec, Mateja Mencingar, Katja Kerš, Jana Žerdoner, Mihaela Hošnjak, Barbara Frumen in Eva Kovač iz Slovenske vojske, ki so tekmo tudi dobile. Letos pa je žal odpadla odbojkarska tekma med policistkami in predstavnicami novinark.

Tekme so bile zanimive in kljub slabšemu vremenu si jih je ogledalo precej gledalcev. Komentirala pa sta jih Andrej Berginc iz Centra za tujce in Denis Audič.

Od vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, sta nogomet igrala dva, in sicer Miša Cigoj in Robert Kranjec, ostali pa so bili prisotni oba dneva na vseh tekmovanjih in pri spremljevalnih dejavnostih v Tacnu. 

Igre so se, kot običajno, zaključile s finalno tekmo v odbojki na mivki. Po še zadnjem zbiranju vseh rezultatov, tako iz Gotenice kot z Dolenjske ceste, je sledil uradni zaključek. Osrednji govornik je bil mag. Franc Kosmač, direktor Policijske akademije, ki je skupaj s sodelavci najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem, tako posameznikom kot ekipam, slavnostno podelil medalje in pokale. V generalni razvrstitvi si je tretje mesto priborila PU Koper, na drugem mestu je PU Ljubljana, absolutni zmagovalec pa je Specialna enota.


Rezultati 9. policijskih iger


Vsem tekmovalkam in tekmovalcem hvala za sodelovanje, prejemnikom priznanj pa iskrene čestitke!