Sorodne objave

 

Pred generalnim direktorjem policije mag. Senadom Jušićem je danes, 15. novembra 2023, slovesno zapriseglo 156 študentov sedme redne generacije Višje policijske šole, ki je svoje izobraževanje začela sredi zahtevnih razmer, povezanih s preprečevanjem epidemije covida-19.

IMG 7345 fotoEP

"Huraaaa, uspelo nam je!" Takole so se veselili še uradnega zaključka svojega šolanja novopečeni policisti in policistke, ko so njihove policijske kape poletele v zrak.

Zaprisega 7 generacija video

Oglejte si video

Policisti bodo že kmalu razporejeni na delo, in sicer na območja vseh osmih policijskih uprav. Prisegi se je pridružilo še 29 kandidatov iz preteklih generacij. Tako je danes v Tacnu strumno stalo skupaj 185 diplomantk in diplomantov, od tega 125 moških in 60 žensk.

IMG 7207 fotoEP

V uvodnem nagovoru je ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivan Celestina predstavil generacijo in poudaril pomen odgovornosti tako v osebnem, poklicnem kot družbenem življenju. Slednje še posebej velja za policiste, ki so zavezani k spoštovanju človekovih pravic in visokim standardom etičnega ravnanja. "Odgovornost je temeljni kamen za gradnjo zaupanja v odnose, za ustvarjanje trdnih temeljev, za uspeh v vseh vidikih življenja," je poudaril Celestina.

IMG 7250 fotoEP

"Veseli nas, da se vedno več mladih odloča za opravljanje dela, ki ni samo poklic, ampak poslanstvo. Izberejo si ga tisti ljudje, ki v sebi nosijo željo pomagati drugim. S tem nase prevzamejo precejšnjo mero odgovornosti, da bodo skrbeli za varnost ljudi. Ne le takrat, ko so v službi, temveč tudi takrat, ko niso. In to smo policisti. 24 ur na dan pripravljeni pomagati, tudi če ne nosimo uniforme. Družba od nas pričakuje veliko. To se opazi zlasti v času, ko se pojavljajo nove varnostne grožnje, ki jih dandanes ni malo," je nove policiste na slovesnosti nagovoril generalni direktor policije mag. Senad Jušić.

20231115 112506 fotoMV

"Lahko ste ponosni na svoj dosežek, predvsem pa na svojo odločitev, da se pridružite modri družini. Pomoč sočloveku, ki je tudi temelj našega poslanstva, je tisto, kar dela našo družbo boljšo. Odločitev za poklic policista je zato plemenita. Velikokrat se boste žrtvovali, a vam bo obenem občutek zadovoljstva, da ste nekomu pomagali, bogato povrnil vaš trud. In to bo, spoštovane kolegice in kolegi, vaša največja motivacija, tisto, kar vas bo vsak dan gnalo naprej," je še dodal mag. Jušić in vsem policistom, ki so zaključili študij, čestital za pridobljeni naziv ter jim zaželel dobrodošlico v naših vrstah.

IMG 7304 fotoEP

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je v nagovoru zahvalil odličnim predavateljem in inštruktorjem na Višji policijski šoli, novim policistom pa dejal: "Z današnjo slovesnostjo zaključujete obdobje šolanja, pa vendar danes ne praznujemo le zaključka. Danes odpirate vrata v novo poglavje svojega življenja in postajate neprecenljiv del v zahtevnem mozaiku zagotavljanja varnosti prebivalkam in prebivalcem Republike Slovenije. Vsak posamezni kandidat tukaj ve, zakaj si je želel in se odločil opravljati delo policista, vse vas pa morajo na tej poti voditi strokovnost, profesionalnost, etičnost in humanost. Izbrali ste namreč poklic, ki je časten in nesebičen, a odgovoren in pogosto tudi težek. Kljub vsemu pa vaše modro srce bije z željo po bolj varni in pravični družbi, ki jo boste pomagali soustvarjati ne le v zasebnem, temveč zdaj tudi v poklicnem življenju. Na to bodite ponosni." Vsem je zaželel uspešno in varno policijsko kariero.

IMG 7289 fotoEP

V imenu vseh diplomantk in diplomantov je prisego pred generalnim direktorjem policije podala policistka Ana Kalan.

IMG 7231 fotoEP

Ravnatelj Višje policijske šole mag. Ivan Celestina je skupaj z generalnim direktorjem policije mag. Senadom Jušićem podelil priznanja za najboljši študijski rezultat in najboljše diplomsko delo. Priznanje za najvišjo povprečno oceno, to je 9,57, je prejel Žiga Jošt.

IMG 7241 fotoEP

Priznanje za najboljše diplomsko delo z naslovom Razvoj moči zgornjega dela telesa pa je prejel Boštjan Sterle. Diplomsko delo je spisal pod mentorstvom predavatelja šole Primoža Marklja.

20231115 110853 fotoMV

Svečanosti so se udeležili tudi direktorji notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave in direktorji policijskih uprav, načelniki policijskih postaj in predavatelji, študente pa so spremljali tudi številni sorodniki.

Študij je na Višji policijski šoli potekal dve leti, večinoma na Policijski akademiji, v času epidemije pa tudi na daljavo. Policijsko taktiko so kandidati spoznavali v Vadbenem centru Gotenica, poleg tega pa so se dvajset tednov (vsako leto po deset) praktično izobraževali tudi na policijskih postajah.

Povezane vsebine

Zaposlite se v slovenski policiji