Sorodne objave

 

Spoštovani motoristi! Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Zato vas vabimo, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

 

Objavljamo seznam trenutno znanih aktivnosti, ki ga bomo sproti dopolnjevali in objavljali morebitne spremembe. Zato redno spremljajte naše spletne strani in se pravočasno seznanite z načrtovanimi dogodki na območju svoje policijske uprave.

Pri vožnji pa upoštevajte tudi naše preventivne nasvete.

Vljudno vabljeni!

 

POLICIJSKA UPRAVA CELJE

  • V sredo, 23. marca 2016, ob 17. uri (na Postaji prometne policije Celje v Velenju): Celjski policisti bomo izvedli tradicionalni posvet s predstavniki motoklubov, istega dne ob 16. uri pa bo potekala tudi regijska novinarska konferenca o varnosti voznikov enoslednih vozil.
  • V soboto, 2. aprila 2016, ob 10. uri (na avtopoligonu Centra varne vožnje v Ljubečni pri Celju): Policisti Postaje prometne policije Celje bodo izvedli preventivno aktivnost Skupaj za večjo varnost, kjer bodo predstavili svoje področje dela ter s koristnimi nasveti in praktičnimi prikazi opozorili na nekatera nevarna ravnanja v prometu. Na preventivno prireditev so vabljeni vsi vozniki enoslednih vozil v javnem cestnem prometu, predvsem vozniki motornih koles, pa tudi potniki, ki se z njimi prevažajo. Če bo vreme slabo, bo prireditev prestavljena na naslednjo soboto, 9. aprila 2016. 
  • V nedeljo, 24. aprila 2016, ob 11. uri (na poligonu Šole vožnje Relax v Otiškem Vrhu na Koroškem): Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi bomo v sodelovanju s celjskimi prometnimi policisti in drugimi subjekti na področju prometne varnosti izvedli preventivno aktivnost za motoriste Policijska izkušnja kot nasvet, ki bo tudi letos potekala pod sloganom Motor + razum = varnost.  (Prireditev je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena na 15. maj 2016!)

 

POLICIJSKA UPRAVA KOPER

  • V soboto, 7. maja 2016, med 10. in 15. uro (na parkirišču za Osnovno šolo Sečovlje): Piranski policisti bodo v sodelovanju s občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu izvedli preventivno aktivnost Bolj pripravljen motorist, bolj varen motorist. Na poligonu bodo inštruktorji varne vožnje motoristom predstavili izkušnje in opozorili na nevarnosti, s katerimi se srečujejo motoristi na cesti.
  • V soboto, 7. maja 2016, od 9.30 ure dalje (na parkirišču za Admiralom na Kozini): Policisti PP Kozina bodo v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo cestnem prometu Občine Hrpelje-Kozina v organizirali preventivni dogodek za motoriste, namenjen obnovitvi znanja in izkušenj. Motoristi si bodo lahko ogledali prikaz pravilne vožnje in se tudi sami preizkusili na poligonu. K sodelovanju so povabili vse pristojne službe in zainteresirane podjetnike, tako da bosta vsebina in dogajanje pestra.
  • V soboto, 14. maja 2016, med 9. in 17. uro (na parkirišču PTC Primorka v Postojni, ob cesti Ljubljana-Koper, nasproti Zdravstvenega doma Postojna in nasproti avtobusne postaje): Koprski policisti prometniki bomo v sodelovanju s postojnskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pod naslovom Policijska izkušnja kot nasvet tudi letos organizirali preventivno akcijo za voznike enoslednih vozil. Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi različne vaje na poligonu in pogovor s policisti motoristi. Mogoče si bo ogledati tudi policijsko opremo in vozila, sodelovali pa bodo še gasilci, reševalci, mestni redarji, učitelji vožnje, cestninski nadzorniki ter različna zainteresirana podjetja ali posamezniki z motoristično opremo ter motornimi kolesi. Gre za prireditev, ki je bila sprva napovedana za 23. april, vendar je bila takrat zaradi slabega vremena odpovedana in prestavljena na kasnejši datum (na 14. maj 2016).

 

POLICIJSKA UPRAVA KRANJ

  • V petek, 15. aprila 2016, med 14. in 19. uro (na Policijski postaji Jesenice in na poligonu pred DARS-ovim objektom na Hrušici): Policijska uprava Kranj bo s policisti Postaje prometne policije Kranj in Policijske postaje Jesenice ter v sodelovanju z DARS-ovo bazo Hrušica organizirala preventivno prireditev, namenjeno pripravi ljubiteljev motornih koles na motoristično sezono. Prireditev bo potekala v dveh delih. V prostorih PP Jesenice bo najprej potekalo teoretično usposabljanje, kjer bodo policisti predstavili podatke o prometni varnosti in podali nasvete motoristom za varno udeležbo v prometu, sledilo bo praktično usposabljanje na platoju ob objektu DARS Hrušica, kjer bodo policisti motoristi udeležencem še praktično predstavili osnove varne vožnje. Zbor udeležencev je na parkirnih površinah pred PP Jesenice, Hrušica 217.

 

POLICIJSKA UPRAVA LJUBLJANA

  • V soboto, 16. aprila 2016, med 9. in 16. uro (v motorističnem centru TC Moto Shop, Leskoškova 12, Ljubljana): Na prireditvi ob odprtju motoristične sezone bosta z motornima kolesoma sodelovala policista motorista - inštruktorja.
  • V soboto, 16. aprila 2016, med 14. in 18. uro (v podjetju Avto Krka): Na srečanju moto klubov bo za udeležence pripravljen tudi prikaz varne vožnje, kjer bodo aktivno sodelovali tudi policisti motoristi - inštruktorji; mogoče pa si bo ogledati tudi mobilno policijsko postajo, vozilo s sistemom Provida, simulator oz. trenažer vožnje z motornim kolesom in drugo policijsko opremo.
  • V soboto, 16. aprila 2016, med 10. in 14. uro (na asfaltni športni površini pri Občini Trbovlje): Na prireditvi Policijska izkušnja kot nasvet bodo poleg drugih akterjev na področju prometne varnosti sodelovali tudi ljubljanski in trboveljski policisti motoristi - inštruktorji; mogoče pa si bo ogledati tudi vozilo s sistemom Provida in različno policijsko opremo.  
  • V sredo, 27. aprila 2016, med 9. in 14. uro (pri avtoservisu Kveder, Obrtniška ulica 1, Lukovica): Na prireditvi Policijska izkušnja kot nasvet bodo sodelovali tudi ljubljanski in domžalski policisti (podrobnosti še niso znane).
  • V soboto, 14. maja 2016, med 9. in 14. uro (pred lokalom Big Star na naslovu Ljubljanska cesta 65, Kočevje): Na prireditvi Policijska izkušnja kot nasvet bodo aktivno sodelovali tudi ljubljanski in kočevski policisti.

 

POLICIJSKA UPRAVA MARIBOR

  • V soboto, 16. aprila 2016, ob 9. uri (na platoju pred bivšo vojašnico Vičava 1 na Ptuju): Policisti PP Ptuj bodo v sodelovanju z mariborskimi prometnimi policisti, ptujskim občinskim svetom za preventivo v cestnem prometu in Zdravstvenim domom Ptuj izvedli izobraževanje voznikov enoslednih motornih vozil - motoristov. Policist motorist - inštruktor varne vožnje bo udeležencem predstavil elemente varne vožnje na poligonu. V primeru dežja prireditev odpade.

     

  • V nedeljo, 17. aprila 2016, med 9.30 in 13.00 (pred prostori podjetja Avto Krka, Rimska ulica 12, Slovenska Bistrica - stavba je ob avtocesti): Policisti PP Slovenska Bistrica in PPP Maribor bodo skupaj s podjetjem Avto Krka sodelovali na preventivni prireditvi ob začetku motoristične sezone. Gre za tradicionalno prireditev, ki bo v takšni obliki in obsegu letos organizirana že četrtič. Udeleženci si bodo na prireditvi ogledali praktičen prikaz spretnostne vožnje policista motorista - inštruktorja na poligonu ter se tudi sami preizkusili v spretnosti vožnji. Prav tako bodo lahko pri policistih poiskali številne nasvete za varnejšo motoristično sezono (pravilna izbira in uporaba motoristične opreme, pravilna drža na motornem kolesu, tehnične osnove varne vožnje, pomen predvidevanja in prepoznavanja nevarnosti v prometu, tehnike vožnje motornega kolesa v zavojih ter tehnike vožnje motornega kolesa v skupinski vožnji). Opozorili bomo še na problematiko hitrosti in alkohola v cestnem prometu, mogoče bo preizkusiti tudi alkotest. Motorist reševalec Zdravstvenega doma Maribor bo prikazal nudenje prve pomoči nezavestnim ponesrečencem ter pri krvavitvah zaradi odtrganih udov, obiskovalci pa se bodo lahko naučili tudi pravilne uporabe defibrilatorja. Na prireditev so poleg motoristov vabljeni tudi vozniki koles z motorjem. V primeru dežja prireditev odpade.

     

  • V nedeljo, 8. maja 2016 (v športnem parku naselja Pernica v občini Pesnica): Na prireditvi, ki bo potekala v sodelovanju z moto klubom Perniški asi, bodo policisti predstavili simulator vožnje z motornim kolesom in postavili priročen poligon za vožnjo z motornimi kolesi, na katerem bosta policista motorista predstavila spretnostno vožnjo in svetovala motoristom pri njihovi vožnji na poligonu. Vsak udeleženec bo imel možnost, da se tudi sam preizkusi v vožnji, ob upoštevanju vseh elementov za varno udeležbo (tehnična izpravnost motornega kolesa, izpolnjeni zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu). Policisti bodo predstavili tudi svojo opremo za nadzor prometa, s poudarkom na tehničnih napravah za ugotavljanje hitrosti vožnje, predstavili pa bodo tudi naprave za simulacijo različnih realnih situacij, v katerih se lahko znajdejo motoristi. Osebje ZD Ptuj bo prikazalo prvo pomoč pri nezavestnih ponesrečencih in prvo pomoč pri krvavitvah zaradi odtrganih udov ter uporabo defibrilatorja. Na prireditev so poleg motoristov vabljeni tudi vozniki koles z motorjem. V primeru dežja dogodek odpade.

 

POLICIJSKA UPRAVA MURSKA SOBOTA

  • V sredo, 27. aprila 2016, ob 9. uri (na platoju pred podjetjem za tehnične preglede Avto Krka v Ljutomeru): Policisti PU Murska Sobota bodo v sodelovanju z moto klubi z območja Prlekije organizirali preventivno prireditev za motoriste. Program: predstavitev varnostne problematike voznikov enoslednih vozil, predstavitev najpogostejših vzrokov za nesreče motoristov, vzdrževanje in nastavitve vzmetenja motorja (praktična delavnica), predstavitev dela reševalcev nujne medicinske pomoči, trening, trening vožnje na poligonu, krajša kondicijska vožnja. (Prireditev je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena na 4. september 2016!)
  • V soboto, 21. maja, od 13. do 15. ure (na igrišču pri Osnovni šoli Razkrižje): v okviru srečanja motoristov moto kluba Samorog bodo potekale preventivne aktivnosti za motoriste, v katerih sodelujejo tudi policisti. Na dogodku bomo na kratko predstavili prometno varnost motoristov v Pomurju in drugod po državi ter svetovali glede varne udeležbe v prometu. Predstavili bomo tudi projekta Spoštujmo drug drugega, svoje spretnosti pa boste lahko preizkusili tudi na treningu varne vožnje na poligonu. Policista motorista iz Postaje prometne policije Murska Sobota bosta budno spremljala vaš preizkus na poligonu in vam po potrebi svetovala, pridružila pa se vam bosta tudi na krajši panoramski vožnji, na katero se odpravimo ob 16. uri.

 

POLICIJSKA UPRAVA NOVA GORICA

  • V soboto, 9. aprila 2016, od 9. ure dalje (v moto klubu Soča, Tolmin): Policisti PP Tolmin pred začetkom motoristične sezone skupaj z drugimi soorganizatorji pripravljajo prvi, teoretični del delavnice za motoriste, na katerem boste lahko osvežili znanje cestnoprometnih predpisov in pravil varne vožnje. Delavnica bo potekala pod sloganom Skupaj za večjo varnost.
  • V soboto, 9. aprila 2016, ob 14. uri (v Kromberku pri Novi Gorici, na dvorišču Avto Krke): Pri preventivnem dogodku, ki ga organizira Avto Krka (tehnični pregledi Kromberk), gre za teoretično in praktično usposabljanje voznikov motornih koles. Sodelovali bodo tudi policisti Postaje prometne policije Nova Gorica. Ti bodo poskrbeli za zanimiv prikaz spretnostne vožnje in obiskovalcem pomagali, da tudi sami preizkusijo svoje veščine na poligonu, ter jim svetovali, kako naj poskrbijo za varno motoristično sezono.
  • V soboto, 21. maja 2016, med 10. in 15. uro (na poligonu pri Moto klubu Soča v Tolminu): Na moto delavnici Skupaj za večjo varnost bodo predstavljene prvine varne vožnje z motornimi kolesi (vožnja "v hodniku", med stožci, pravilno in varno zaviranje itd.). Na delavnici bodo poleg policistov PP Tolmin sodelovale tudi druge službe oz. društva (AMD Tolmin, inštruktor varne vožnje ipd.). Tako bodo člani Prostovoljnega gasilskega društva Tolmin skupaj z reševalci Zdravstvenega doma Tolmin prikazali simulirano prometno nesrečo in nudenje prve pomoči ponesrečenim osebam na kraju ter postopke oživljanja oseb, tudi s pomočjo defibrilatorja. Predstavljena bo tudi zaščitna motoristična oprema. V primeru slabega vremena bo delavnica prestavljena na 28. maj 2016.

 
POLICIJSKA UPRAVA NOVO MESTO

Policisti PU Novo mesto so se s predstavniki motorističnih društev na območju novomeške policijske uprave dogovorili, da bodo udeležencem motorističnih srečanj svetovali o varni vožnji, predstavili podatke o varnostnih razmerah in s policisti motoristi - inštruktorji sodelovali na poligonih varne vožnje. Sodelovali bodo na naslednjih srečanjih motoristov (podrobnejši podatki o času in kraju bodo dostopni naknadno oz. tudi na spletnih straneh posameznih moto klubov):

  • v ponedeljek, 28. marca 2016 (v Trebnjem): Avto moto društvo Trebnje organizira 18. vseslovenski blagoslov motoristov in motorjev v Mirni Peči.
  • v petek, 6. maja 2016 (v Trebnjem): Moto klub Kamerad organizira Kamerad & hram fest.
  • v nedeljo, 15. maja 2016 (v Trebnjem): Moto klub Kamerad organizira delavnico varne vožnje.
  • od 24. do 26. junija 2016 (v Vinici pri Kolpi): Moto klub Firestarters organizira Motopiknik.
  • od 2. do 3. julija 2016 (v Črnomlju): Moto klub Divja jaga organizira moto zbor.
  • od 19. do 21. avgusta 2016 (v Velikih Malencah): Moto klub Škorpijon organizira 24. moto srečanje.
  • v soboto, 27. avgusta 2016 (v Mokricah): Moto klub Castle riders organizira 7. moto srečanje.