Sorodne objave

 

Po precej nestanovitnem vremenu končno prihajajo lepši spomladanski dnevi, ki bodo na ceste znova privabili številne motoriste. Vse, ki že nestrpno čakate, da boste naredili prve kilometre, vabimo, da se pred začetkom sezone udeležite delavnic in se tako ustrezno pripravite na varno vožnjo z motorjem.

DSC 2311

Objavljamo seznam brezplačnih preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna. Vabljeni!

Objavljen je seznam trenutno znanih aktivnosti, ki pa ga bomo sproti dopolnjevali in objavljali morebitne spremembe. Zato redno spremljajte naše spletne strani in se pravočasno seznanite z načrtovanimi dogodki na območju svoje policijske uprave (PU).

 

PU Nova Gorica

  • Nedelja, 14. april 2024, med 13. in 16. uro (poligon Karting Gas Vrtejba v Vrtojbi): Šola vožnje Andrej v sodelovanju s PU Nova Gorica organizira preventivno delavnico varne vožnje za motoriste. Na prireditvi bo sodeloval tudi policist motorist iz Postaje prometne policije Nova Gorica, ki bo na poligonu prikazal elemente varne vožnje, na voljo pa bo tudi za krajšo razlago cestnoprometnih predpisov. (NOVO)
  • Sobota, 20. april 2024, med 9. in 12. uro (na postajališčih, izogibališčih ob glavnih cestah oz. na vstopnih cestah na območju PU Nova Gorica): v okviru akcije Hitrost in posledice v prometnih nesrečah bodo na petih lokacijah postavljene mototočke. PU Nova Gorica bo v sodelovanju s sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kobarid, Brda, Idrija, Kanal, AMD Gorica in moto klubi z območja Severne Primorske pripravila preventivno akcijo, katere namen je seznanjati voznike ostalih motornih vozil na ponovno prisotnost motoristov v prometu, na nevarnosti prekoračitev največje dovoljene hitrosti in na posledice prometnih nesreč. Policisti bodo obiskovalce seznanjali s postopki policije v prometu, delili zloženke s preventivno vsebino, prikazali delovanje laserskega merilnika hitrosti in alkotesta. Lokacije mototočk bodo: na glavni cesti II. reda št. 103 izven Solkana pri jezu elektrarne Solkan pri odcepu za restavracijo Primula v smeri Kanala; na glavni cesti II. reda št. 103 na parkirišču ob bencinskem servisu Petrol v Desklah, v centru Kobarida, v centru Idrije in v vasi Podsabotin. (NOVO)

 

PU Koper

  • Sobota, 13. april 2024, med 9. in 15. uro (parkirišče pri Bonifiki v Kopru): poteka brezplačno usposabljanje in trening voznikov motornih koles. Motoristi se bodo seznanili s problematiko prometnih nesreč in najpogostejšimi dejavniki tveganja zanje ter dobili odgovore na številna vprašanja. V praktičnem delu pa se bodo lahko udeležili treninga varne vožnje na poligonu, kjer bo vsak motorist deležen osebnega pristopa. Organizator dogodka je MK Kondor, na dogodku pa sodelujejo policisti Postaje prometne policije Koper.

 

PU Ljubljana

  • Sobota, 18. maj 2024, med 9. in 13. uro (športni park Vrhnika): v sodelovanju z MK Nauportus bo v okviru dneva varne vožnje na Vrhniki potekala prireditev Policijska izkušnja kot nasvet. Predstavljena bo oprema policije, za voznike motornih koles pa pripravljamo teoretično in praktično izpopolnjevanje. V primeru slabega vremena bo prireditev odpovedana.
  • Sobota, 20. april 2024, ob 10. uri (poligon AMD Trbovje na Neži): brezplačna preventivna delavnica, ki jo organizira Zveza šoferjev in avtomehanikov Trbovlje. Motoristi se bodo lahko preizkusili na posebej pripravljenem poligonu, kjer bodo pod budnim očesom policista motorista inštruktorja preverili svoje znanje in spretnosti. Predstavili vam bomo tudi opremo, ki jo policisti uporabljamo pri nadzoru prometa in pri drugih oblikah dela. Pridružite se nam! (NOVO)
  • Petek, 19. april 2024, ob 18. uri (PGD Cerknica, Notranjska cesta 42b, Cerknica): društvo Motoristi za motoriste v sodelovanju z drugimi deležniki organizira tradicionalna brezplačna srečanja in izobraževanja v obliki preventivnih delavnic za motoriste. Na dogodkih bodo o varnosti motoristov spregovorili Tomaž Tomaževic iz Policijske uprave Ljubljana (Policijski vidik motoristov v prometu), Luka Žunec, sodelavec Javne agencije RS za varnost prometa in trener varne vožnje (Miti v motociklizmu), Klavdija Krušec, fizioterapevtka (Priprave, pravilen položaj in odmori med vožnjo) in Mitja Gustinčič, urednik revije Motosi in popotnik (Potovanje z motorjem, načrtovanje, priprava, predvidevanje). Več o dogodku boste v tednu pred predavanji našli na Facebook strani Policijske uprave Ljubljana.
  • Sobota, 13. april 2024, med 9. in 11. uro (poligon Občine Domžale v industrijski coni Jarše): delavnica za večjo varnost motoristov. Sodelovali bodo policisti Policijske postaje Domžale, Postaje prometne policije Ljubljana, delavci Zdravstvenega doma Domžale. Za motoriste pripravljamo prikaz varne vožnje, na postavljenem poligonu pa bodo svoje spretnosti lahko preizkusili tudi motoristi. Policisti bodo predstavili tudi opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Zdravstveni delavci pa bodo pokazali postopke nudenje prve pomoči ob prometnih nesrečah.
  • Petek, 5. april 2024, ob 17. uri (Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Tržaška 32, Vrhnika): društvo Motoristi za motoriste v sodelovanju z drugimi deležniki organizira tradicionalna brezplačna srečanja in izobraževanja v obliki preventivnih delavnic za motoriste. Na dogodkih bodo o varnosti motoristov spregovorili Tomaž Tomaževic iz Policijske uprave Ljubljana (Policijski vidik motoristov v prometu), Luka Žunec, sodelavec Javne agencije RS za varnost prometa in trener varne vožnje (Miti v motociklizmu), Klavdija Krušec, fizioterapevtka (Priprave, pravilen položaj in odmori med vožnjo) in Mitja Gustinčič, urednik revije Motosi in popotnik (Potovanje z motorjem, načrtovanje, priprava, predvidevanje). Več o dogodku boste v tednu pred predavanji našli na Facebook strani Policijske uprave Ljubljana.

 

PU Celje

  • Sobota, 20. april 2024, ob 10. uri (pred športno dvorano Špic D v Dravogradu): Moto klub Blue Knights Slovenia organizira preventivno delavnico za motoriste, na kateri bodo sodelovali tudi celjski policisti. Na dogodku bodo sodelovale tudi službe za zaščito in reševanje, podrobneje boste lahko spoznali poklic policista, si ogledali prikaz varne vožnje z motorjem in dobili številne preventivne nasvete.

 

PU Maribor

  • Sobota, 11. maj 2024, ob 10.00 (Cona Tezno): poteka 3. Mariborski moto dan 2024, na katerem bodo sodelovali tudi mariborski policisti. Dogodek je namenjen motoristom, skuteristom, mopedistom, da bi obnovili svoje znanje in poskrbeli za varno udeležbo v prometu. Veliko bo zanimivih vsebin, potekala bo tudi varna vožnja na poligonu, dogodek pa bo popestil še pester spremljevalni program. (NOVO)

  • Sobota, 4. maj 2024, ob 10.30 (igrišče lokalne skupnosti na Križnem vrhu): Etnološko društvo Ložnica organizira preventivno akcijo ob začetku motoristične sezone, kjer bo prikazana tudi varna vožnja z motornim kolesom na poligonu. (NOVO)

  • Sobota, 20. april 2024, med 10. in 14. uro (poligon avtošol na Dornavski cesti (nasproti mestnega pokopališča) na Ptuju): preventivni dogodek za večjo varnost voznikov motornih koles in mopedov. Ob začetku motoristične sezone bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj v sodelovanju s Policijsko postajo Ptuj in Združenjem šoferjev in avtomehanikov Ptuj izvedel preventivni dogodek, namenjen voznikom motornih koles in mopedov. Na poligonu bodo lahko vozniki motornih koles in mopedov preizkusili obvladovanje svojih vozil v različnih situacijah, seveda ob nasvetih policista inštruktorja za vožnjo policijskih motornih koles s Postaje prometne policije Maribor. Policisti Policijske postaje Ptuj pa bodo na dogodku obiskovalcem na voljo za preventivne nasvete glede varne vožnje z enoslednimi motornimi vozili.

 

PU Novo mesto

  • Sobota, 25. maj 2024, od 9.00 do 14.30 (AC baza Novo mesto, Na Brezovici 25, Novo mesto): DARS v sodelovanju s Policijo organizira preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet: delavnice za motoriste bodo potekale v dveh skupinah po 25 udeležencev. Teoretični del bo potekal od 9.00 do 10.00 in od 12.00 do 13.00. Praktični del bo potekal od 10.00 do 11.30 in od 13.00 do 14.30. Motoristi boste lahko osvežili svoje znanje in se preizkusili na poligonu. V primeru slabega vremena prireditev odpade, odpadlega termina se ne bo nadomeščalo.
  • Sobota, 18. maj 2024, od 9.00 do 14.30 (AC baza Novo mesto, Na Brezovici 25, Novo mesto): DARS v sodelovanju s Policijo organizira preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet: delavnice za motoriste bodo potekale v dveh skupinah po 25 udeležencev. Teoretični del bo potekal od 9.00 do 10.00 in od 12.00 do 13.00. Praktični del bo potekal od 10.00 do 11.30 in od 13.00 do 14.30. Motoristi boste lahko osvežili svoje znanje in se preizkusili na poligonu. V primeru slabega vremena prireditev odpade, odpadlega termina se ne bo nadomeščalo.
  • Sobota, 11. maj 2024, od 9.00 do 14.30 (AC baza Novo mesto, Na Brezovici 25, Novo mesto): DARS v sodelovanju s Policijo organizira preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet: delavnice za motoriste bodo potekale v dveh skupinah po 25 udeležencev. Teoretični del bo potekal od 9.00 do 10.00 in od 12.00 do 13.00. Praktični del bo potekal od 10.00 do 11.30 in od 13.00 do 14.30. Motoristi boste lahko osvežili svoje znanje in se preizkusili na poligonu. V primeru slabega vremena prireditev odpade, odpadlega termina se ne bo nadomeščalo.
  • Sobota, 20. april 2024, od 9.00 do 14.30 (AC baza Novo mesto, Na Brezovici 25, Novo mesto): DARS v sodelovanju s Policijo organizira preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet: delavnice za motoriste bodo potekale v dveh skupinah po 25 udeležencev. Teoretični del bo potekal od 9.00 do 10.00 in od 12.00 do 13.00. Praktični del bo potekal od 10.00 do 11.30 in od 13.00 do 14.30. Motoristi boste lahko osvežili svoje znanje in se preizkusili na poligonu. V primeru slabega vremena prireditev odpade, odpadlega termina se ne bo nadomeščalo.
  • Sobota, 13. april, med 9.30 in 16.00 (Raceland, Center varne vožnje v Vrbini v Krškem): Sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občin Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica, Radeče in ZŠAM Krško v sodelovanju s Policijsko upravo Novo mesto, PP Krško, ZD Krško, PGD Krško, CVV Raceland Krško in nekaterimi drugimi deležniki organizirajo tradicionalno Akcijo motorist. Na dogodku, ki je namenjen varni udeležbi motoristov v prometu, bodo obiskovalcem na voljo predavanja na temo varne vožnje s praktičnimi prikazi. Z nasveti inštruktorjev bodo motoristi svojo vožnjo še izpopolnili in se preizkusili z vožnjo na poligonu in vožnjo na pisti. V primeru dežja bo akcija prestavljena za teden dni, na 20. april 2024. (NOVO)

 

Povezane vsebine

Nasveti za večjo varnost motoristov