Sorodne objave

 

Novogoriški policisti vabijo na že tradicionalno motodelavnico pred začetkom nove motoristične sezone, ki bo v soboto, 23. marca 2024, od 11. ure naprej, v Tolminu (športni park Na Logu pod nekdanjo vojašnico).

Obenem obveščajo, da bo v nedeljo, 24. marca 2024, od 9. do 13. ure podoben preventivni dogodek za motoriste tudi na ploščadi pred nakupovalnim centrom Mercator v Kromberku pri Novi Gorici (Industrijska cesta). Obiskovalci se bodo lahko preizkusili na poligonu in si ogledali starodobnike.

tolmin motodelavnica vabilo

Motodelavnica v Tolminu: 23. marec 2023, ob 11. uri

V športnem parku Na Logu pod nekdanjo vojašnico v Tolminu bo 23. marca 2024 potekala tradicionalna motodelavnica pred začetkom motoristične sezone, ki jo tudi letos organizira Moto klub Soča iz Tolmina.

Sodelovali bomo policisti Policijske postaje Tolmin in policijska inšpektorica s Policijske uprave Nova Gorica. Udeležencem bomo najprej predstavili teoretični del varne vožnje in pripravo motornega kolesa za vožnjo, nato pa jim bo policist motorist, inštruktor varne vožnje s Postaje prometne policije Nova Gorica, na tamkajšnjem poligonu predstavil še prvine varne vožnje.

Poleg policistov bodo na prireditvi sodelovali še ekipa Rdečega križa Tolmin, predstavnik AMZS), člani tolminskega motokluba in drugi. Na Tolminskem so tovrstna srečanja izjemno dobrodošla, saj prispevajo k dvigu ozaveščenosti ter večji prometni kulturi motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu.

policistiPPPNG 1

Policist Postaje prometne policije Nova Gorica

Preventivni dogodek za motoriste v Kromberku pri Novi Gorici: 24. marec 2023, od 9. do 13. ure 

Ob začetku nove motoristične sezone bo preventivni izobraževalni dogodek na Goriškem izvedel tudi AMD Nova Gorica, skupaj s PU Nova Gorica. Potekal bo na ploščadi pred nakupovalnim centrom Mercator v Kromberku pri Novi Gorici (Industrijska cesta).

Za usposabljanje bomo pripravili tudi poligon, na katerem bodo lahko vozniki motornih koles preizkusili obvladovanje motornega kolesa v različnih situacijah. Pozimi postanejo namreč vozniki motornih koles okorni, prav takšni pa so tudi prvi prevoženi kilometri v začetku motoristične sezone. Cilj preventivne akcije je pripraviti voznike motornih koles, da na poligonu pridobijo tiste spretnosti, ki jih bodo potrebovali za varno vožnjo v cestnem prometu.

Policisti motoristi Postaje prometne policije Nova Gorica bodo udeležencem omogočili praktični preizkus vožnje na poligonu, policisti Policijske postaje Nova Gorica pa jim bodo na voljo za preventivne nasvete glede varne vožnje. Opozorili jih bodo na tiste dejavnike, ki so spomladi skupaj z nepazljivostjo lahko vzrok za marsikatero prometno nesrečo (hladen asfalt, pesek, poškodbe na vozišču ipd.).

Dogodek bodo tudi letos popestrili vozniki starodobnih motornih koles in osebnih avtomobilov.

NovaGoricamotoristi

Fotografija je simbolična.

Povezane vsebine

Spomladanske temperature vabijo motoriste. A previdno, ceste še niso pripravljene

Nasveti za večjo varnost motoristov