Sorodne objave

 

Kriminalistična preiskava nedavnega napada bulmastifov na njihovega lastnika, ki je zaradi poškodb umrl, poteka strokovno in zakonito, sta v današnji izjavi za javnost poudarila generalni direktor policije Janko Goršek in direktor Uprave kriminalistične policije mag. Aleksander Jevšek.

Za razjasnitev dejanskega stanja in vseh okoliščin napada psov na Oražnovi ulici v Ljubljani vodimo kriminalistično preiskavo, ki jo kriminalisti opravljajo strokovno in zakonito, je zagotovil Janko Goršek ter odločno zavrnil v nekaterih medijih povzete navedbe Veterinarske uprave RS, češ da policija vodi postopek na način, ki ne bo pojasnil vseh okoliščin tega primera. Generalni direktor policije je tudi izrecno zanikal, da bi izvajal kakršenkoli pritisk na Policijsko upravo Ljubljana, ki vodi preiskavo.

IMG 5731

"Prelaganje odgovornosti na policijo je nesprejemljivo," je dejal Goršek, ki je zavrnil včerajšnje navedbe Veterinarske uprave RS in dodal, da "gre za žalitev stroke in omalovaževanje dela kriminalističnih preiskovalcev". Zato je "zahteval opravičilo pristojnih na VURS-u".


Zvočni posnetek izjave generalnega direktorja policije Janka Gorška  (mp3) 

IMG 5769

 Zvočni posnetek izjave direktorja Uprave kriminalistične policije mag. Aleksandra Jevška (mp3)