Sorodne objave

 

Predstavniki Ministrstva za notranje zadeve so javnosti včeraj, 14. aprila 2015, predstavili podrobnosti o pritožbah na delo policistov in koristne informacije za vse, ki bi lahko imeli opravka s policijo.

Na novinarski konferenci so sodelovali generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge MNZ mag. Lado Bradač, vodja Sektorja za pritožbe zoper policijo mag. Gregor Hudrič in vodja Sektorja za zasebno varstvo in občinska redarstva mag. Ivan Celestina.

Kot so povedali, je pritožb na delo policije malo, a tudi ta majhna številka ni zanemarljiva, saj se na podlagi teh pritožb poskušajo vpeljati izboljšave v delo policije.

Več o tem v sporočilu za javnost na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

Če menite, da so vam bile v policijskem postopku kršene človekove pravice ali temeljne svoboščine, se lahko na delo policista pritožite. V pritožbenem postopku se lahko uveljavlja nestrinjanje z dejanjem ali opustitvijo dejanja policista pri opravljanju policijskih nalog, ki lahko pomeni kršitev človekovih pravic ali temeljnih svoboščin.

Zato je dobro poznati policijska pooblastila ter pravice in obveznosti posameznika, ki se znajde v policijskem postopku, saj velik delež pritožnikov vlaga pritožbe, ker ne poznajo policijskih postopkov. Številne koristne informacije vsebuje brošura Kaj moramo vedeti o policijskih postopkih, ki so jo pripravili na Ministrstvu za notranje zadeve.

Dodatne informacije pa so objavljene tudi na spletnih straneh policije in ministrstva: