Sorodne objave

 

Drugi dan 8. policijskih iger je bil tekmovalno zelo pester. Tekmovanja so se poleg v Tacnu in Gotenici odvijala še na Dolenjski cesti in na igriščah v Klečah v Savlju, oboje v Ljubljani.

V Tacnu so tekmovali v samoobrambi (ju-jitsu borbe), odbojki na mivki (samo ženske predstavnice policije), nadaljevale so se tekme v nogometu (samo moški predstavniki policije) in šahovski dvoboji (posamično). Nekaj iger v odbojki na mivki je bilo tudi v Klečah.

Medtem ko so se v Gotenici tekmovalke in tekmovalci pomerili v policijskem mnogoboju, streljanje z avtomatsko puško Heckler Koch MP-5 in s pištolo (evropskem policijskem parkurju). Streljali so tudi na strelišču na Dolenjski cesti, in sicer z zračno puško.

 

 

V okviru spremljevalnega programa sta tako kot lani potekali revijalni tekmi v nogometu. Najprej sta se pomerili ekipa vodstva policije in ekipa Slovenske vojske. Prvo so sestavljali Bojan Matevžič, Jože Sironič, Milan Kangler, Ivan Kapun, Stjepan Kovačevič, Rudi Ivančič, Zlatko Pincolič, Vladimir Pocek, Anton Vozelj, Željko Savič, Aleš Grudnik, Nermin Isić in Emil Pozvek v vlogi vratarja. Barve Slovenske vojske so predstavljali Alojz Šteiner, Tomaž Strgar, Jože Arko, Alen Tkavc, Bojan Završnik, Tadej Burgar, Marjan Hudin, Adnan Alagič, Bojan Starc. Zmagala je ekipa vodstva policije z 1:0. Gol je dal Bojan Matevžič.

Drugo nogometno tekmo so igrali predstavniki policijskega vodstva s predstavniki Društva športnih novinarjev Slovenije. Slednje so sestavljali Anže Bašelj in Miha Penko (oba iz Sportkluba), Matej Štakul (Dnevnik), Tomaž Klemenčič (POP TV), Peter Zalokar (Delo), Miha Deželak (Info Tv), Rok Tamše (Delo) in Igor Cimperman (STA) v vlogi vratarja. Znova je zmagala ekipa vodstva policije, in sicer z 5:3. Gole za ekipo vodstva policije so dali Milan Kangler (dvakrat), Vladimir Pocek, Rudi Ivančič in Emil Pozvek (z enajstmetrovke). Gola za ekipo novinarjev pa sta dala Anže Bašelj in Tomaž Klemenčič.

Prvič na policijskih igrah sta bili tudi revijalni tekmi v odbojki, in sicer so se pomerile ekipa policistk proti ekipi predstavnic Slovenske vojske. Policistke, ki so igrale so: Snežna Krek, Nataša Šega, Nives Voga, Mojca Poreber, Brigita Skurnšek in Urška Zor. Na drugi strani mreže so bile Vanja Svetec, Mateja Mencinger, Katja Kac, Jana Žerdoner, Mihaela Hošnjak, Barbara Frumen in Eva Kovač iz Slovenske vojske. Naslednja odbojkarska tekma je bila med policistkami in predstavnicami novinark: Andreja Gregorka, Mojca Pušlar, Nina Košir, Špela Luzar, Irena Rolih in Katarina Puček. Obe tekmi so predstavnice policije izgubile. Razlog je v tem, da je njihova vodja najboljše tekmovalke "čuvala" za finalno tekmo, ki je bila še pred njimi.

Vse tekme so bile nadvse zanimive. Ogledalo si jih je veliko gledalcev, komentirala pa sta jih Denis Audič in Andrej Berginc.

Za razliko od lanskih iger, ekipa vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, ni igrala. Bili pa so prisotni oba dneva na vseh tekmah in spremljevalnih dejavnostih v Tacnu. Za kolege so navijali Tina Maze, Natalija Gros, Tina di Batista, Mojca Rode, Petra Nareks,Aljaž Sedej, Sašo Jereb, Mitja Petkovšek, Mitja Kosovel, Miša Cigoj, Rok Drakšič, Iztok Čop, Luka Špik, Matej Prelog, Rok Marguč, Rok Kolander in Jernej Damjan.

 

IMG_7732