Sorodne objave

 

V Tacnu so se danes, 22. maja 2009, ob 8:30 uri, uradno odprle tradicionalne, 8. policijske igre, ki veljajo za največjo športno in družabno prireditev v slovenski policiji. Odprl jih je Janko Goršek, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije in predsednik glavnega organizacijskega odbora teh iger. Na koncu je vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki jih je letos 697, zaželel čim več športnih uspehov in čim manj poškodb, gledalkam in gledalcem pa veliko užitkov pri spremljanju posameznih disciplin.

Na prizorišču se je po abecednem vrstnem redu razporedilo 21 ekip. Prva je ekipa PU Celje s 49 člani, ki jo vodi Danilo Kocbek. Ekipa je na lanskih igrah osvojila 5. mesto. Naslednja je ekipa PU Koper s 56 člani, ki jo vodi Silvo Nemanič. Lani je ekipa osvojila 5. mesto. Ekipo PU Kranj s 28 člani vodi Denis Čemažar. Lani je osvojila 13. mesto. Pod vodstvom Andreja Bobka bo tekmovala ekipa PU Krško s 54 člani, ki je lani osvojila 8. mesto. Naslednja je ekipa PU Ljubljana s 59 člani, ki jo vodi Nermin Isić. Lani je bila absolutni zmagovalec.

 

_MG_3305

 

Ekipa PU Maribor je lani osvojila 6. mesto. Šteje 52 članov, ki jih vodi Jože Časar. Ekipa PU Murska Sobota je lani osvojila 4. mesto; letos šteje 59 članov, vodi pa jo Zoran Kosi. Ekipo PU Nova Gorica vodi Simon Justin. V ekipi je 19 članov; lani so osvojili 16. mesto. 48-člansko ekipo PU Novo mesto vodi Matjaž Volčanjk in je lani je osvojila 7. mesto. Ekipo PU Postojna vodi Zdravko Kovač. Lani je osvojila 10. mesto. Letošnjo ekipo sestavlja 40 članov. Peter Pungartnik vodi ekipo PU Slovenj Gradca, ki je na prejšnjih policijskih igrah osvojila 9. mesto. Števje 20 članov. Ekipo Operativno komunikacijskega centra GPU, ki šteje 13 članov, vodi Damir Grgasovič. Lani so osvojili 17. mesto. Ekipa Policijske akademije šteje 58 članov in je lani osvojila 10. mesto. Vodi jo Franc Rožman. Služba generalnega direktorja policije je lani nastopila prvič, in sicer z dekleti za odbojko. Lani so osvojile 19. mesto. Ekipa šteje 6 tekmovalk, vodi pa jo Monika Golob. 23-člansko ekipo Specialne enote vodi Jure Pignar. Lani je osvojila 2. mesto.

Ekipa Uprave kriminalistične policije je pod vodstvom Francija Kregarja. Šteje 28 članov, lani je osvojila 14. mesto. Ekipa Urada za logistiko šteje 12 članov in je lani osvojila 21. mesto. Letos tekmuje pod vodstvom Matija Štublja. Ekipo Urada za organizacijo in kadre, ki jo sestavljajo 4 člani, vodi Matjaž Adam. Na lanskih igrah so se uvrstili na 20. mesto. Ekipo Urada za informatiko in telekomunikacijo vodi Branko Pavlič. Šteje 15 članov. Lani so osvojili 18. mesto. Naslednja je ekipa Uprave uniformirane policije, ki jo sestavlja 23 članov. Lani je osvojila 15. mesto. Vodi jo Matjaž Čuček. Ekipa Urada za varnost in zaščito šteje 31 članov, vodi pa jo Igor Naraglav. Lani je osvojila 12. mesto.

Tekmovalci so se nato odpravili na igrišča: nekateri so ostali v Tacnu, drugi so se odpravili na strelišče na Dolenjski cesti, dekleta pa na igrišče Klečah v Savljah v Ljubljani. Medtem ko so se nekateri napotili v Gotenico.

Otvoritev je glasbeno pospremil Policijski orkester.