Sorodne objave

 

Ob dnevu slovenske policije bo v torek, 21. junija 2005, ob 16. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije na Celovški 23 v Ljubljani otvoritev razstave o Muzeju slovenske policije.

Muzej slovenske policije, ki je imel prostore v Policijski akademiji v Tacnu, je kljub temu, da je že skoraj štiri leta zaprt, prepoznavna ustanova, ne le med strokovno ampak tudi širšo javnostjo. Muzej ima svojo zgodovino, njegovi začetki segajo v leto 1920. V njem je bilo zbrano gradivo o kriminaliteti v Sloveniji, slovenski kriminalistiki, izvrševanju kazenskih sankcij in razvoju organov za notranje zadeve. Muzejski oddelki so se širili z novimi zbirkami in dopolnjevali z aktualnimi primeri kaznivih dejanj, njihovim odkrivanjem, preiskovanjem in dokazovanjem krivde. Muzej je bil sestavni del učno-vzgojnega procesa vseh programov policijskih šol, kasneje pa tudi drugih šol in fakultet. Zanimanje za muzej je bilo veliko, kar je potrjevalo iz leta v leto večje število obiskovalcev.

Razstava - pregled zbirk in stalne razstave Muzeja slovenske policije, bo javnosti na ogled v Muzeju novejše zgodovine vse do septembra 2005.

Vabimo vas, da se v torek, 21. junija 2005, ob 16. uri v Muzejužite tega za slovensko policijo pomembnega dogodka.

 

Sektor za odnose z javnostmi