Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Jože Romšek je danes, 7. julija 2008, v Policijski akademiji v Tacnu pripravil sprejem za policiste, ki so se pri opravljanju svojega dela še posebej izkazali, in nagrajence projekta Ocena dobre prakse v policiji za leto 2007.

gdp

Nagrade so prejeli:

  • Blaž Koren, policist vodnik službenega psa iz Policijske uprave Kranj, ki je 15. maja iz gorečega stanovanja v bloku na Planini v Kranju s svojim izjemno požrtvovalnim in pogumnim ravnanjem rešil življenje lastniku gorečega stanovanja.
  • dariloKriminalisti in policisti policijskih uprav Maribor, Krško, Postojna in Murska Sobota, ki so 23. januarja istočasno zaključili več posameznih obsežnih zadev zaradi suma storitve kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države večjih kriminalnih združb. Priznanja so prejeli Bojan Bauman iz Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Maribor, Miran Drevenšek iz SKP PU Maribor, Tihomir Žgavec iz SKP PU Postojna, France Božičnik iz SKP PU Krško, Dejan Ravš iz SKP PU Murska Sobota, Ivo Baklan iz SKP PU Maribor in Robert Krajnc iz Sektorja organizirane kriminalitete na Generalni policijski upravi. Zaključne akcije so bile izvedene tudi na Hrvaškem in v Albaniji.

podelitev

  •  Kriminalisti SKP PU Celje Janko Goršek, Aleš Slapnik, Milan Vogrinec in Aleš Lončarič, ki so v sodelovanju s policisti policijskih postaj PU Celje v marcu letos uspešno zaključili preiskavo kaznivega dejanja umora.
  • Kriminalisti iz policijskih uprav Celje, Maribor in iz Sektorja organizirane kriminalitete na GPU za v letu 2007 odlično izpeljano akcijo in uspešno odkritje kriminalne združbe, ki je z območja Evropske unije v Turčijo tihotapila sestavino za proizvodnjo heroina. Priznanja so prejeli Karel Zaveršnik iz SKP PU Celje, Andrej Kolbl iz SKP PU Maribor in Peter Skerbiš iz SOK GPU.

kvintet

  •  Policista kriminalista iz PP Ljubljana Center Emil Hajdinjak in Mija Božič Vehovec sta v letu 2007 uspešno preiskala več kot 2.500 kaznivih dejanj zlorabe s ponarejenimi plačilnimi karticami (t. i. skimming).
  • Matjaž Černuta, policist vodja policijskega okoliša Policijske postaje Bovec, je 31. marca letos opravil izjemno pomembno nalogo pri iskanju in reševanju skupine 38 belgijskih državljanov, starih od 15 do 22 let, ki so se izgubili na območju med sedlom Škrbina pod Škrapljo in koriti Možnice na Bovškem.

prva vrsta

  •  Gorazd Jesenko in Branko Žerdoner, kriminalista SKP PU Nova Gorica, sta s triletnim vztrajnim, intenzivnim in strokovnim delom največ prispevala k letošnjemu zaključku kriminalistične preiskave kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe 22-letnemu Novogoričanu.
  • Priznanji sta dobila še Beno Drobnič in Boštjan Par, policista PU Maribor, ki sta 16. maja z veliko mero požrtvovalnosti, etičnosti in profesionalnosti uspešno rešila žensko, ki je poskušala storiti samomor.

IMG 8700

Poleg tega je generalni direktor policije podelil nagrade zmagovalcem.


Nagrajeni so bili naslednji projekti:

Indikatorji merjenja uspešnosti na PUMaribor je inovativen projekt, saj je policija do sedaj za merjenje uspešnosti upoštevala le statistične podatke. V merjenje uspešnosti so vključeni vodje in drugi zaposleni, zunanja javnost pa sodeluje pri postavljanju ciljev. Projekt predstavlja nov pristop k merjenju uspešnosti v policiji. Člani komisije so bili mnenja, da je to ena najboljših rešitev merjenja uspešnosti, ki je v skladu z usmeritvami ministra in generalnega direktorja policije. Avtor in nosilec projekta je Mirko Ploj iz PU Maribor.

V projektu Začasna drugačna organiziranost dežurstva je avtor poskušal spremeniti predpisan način dela dežurnega policista in optimalno izkoristiti njegov delovni čas. Komisija je ocenila, da so v okviru projekta podane konkretne rešitve za še učinkovitejše dežurstvo. Avtor in nosilec projekta je Mirko Ploj iz PU Maribor.

Pri različnih preventivnih aktivnostih policije, namenjenih izboljšanju varnostne situacije na območjih, kjer živi multikulturna skupnost, je izredno dobrodošla pobuda lokalne policijske postaje za izboljšanje komunikacije. Priročnik z naslovom Učenje romščine kot nadgradnja usposabljanja policistov za delo v multikulturni skupnosti pomeni kvalitativen preskok v aktivnostih, namenjenih večji učinkovitosti policistov. Avtor projekta je Roman Horvat, pri projektu pa sta sodelovala tudi: Igor Stošič in Peter Kotar, vsi iz PU Ljubljana.

dvorana

 

Fotografije: Brigita Petric