Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Vrtec Podvelka so 17. marca 2010, v okviru prireditve ob zaključku projekta Pasavček, obiskali predstavniki sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, pri obisku pa je poleg staršev otrok sodeloval tudi Janez Otorepec, vodja policijskega okoliša PP Radlje ob Dravi.

Otroški vrtci iz občine Podvelka so namreč že drugo leto vključeni v republiški preventivni projekt Pasavček, katerega namen je vzpodbujanje pravilne uporabe otroških varnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Obiskovalci iz sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so otrokom pokazali, kako se je treba pravilno pripeti, s sabo pa so prinesli tudi posebne tehtnice za prikaz naletne teže in maskoto Pasavčka. Otroci vrtcev Kapla, Lehen, Podvelka in Brezno pa so se obiskovalcem predstavili s krajšim kulturnim programom.

2

Janez Otorepec med predstavitvijo najmlajšim


Na prireditvi, na kateri so sodelovali tudi starši otrok, je aktivno sodeloval tudi Janez Otorepec, vodja policijskega okoliša PP Radlje ob Dravi, ki je v sproščenem pogovoru otrokom povedal, zakaj je pravilna uporaba otroškega varnostnega sedeža in varnostnega pasu tako pomembna ter zakaj je nujno, da se otroci v osebnih vozilih peljejo na zadnjih sedežih. Opozoril jih je tudi na nekatera osnovna pravila, ki veljajo pri varnem vključevanju v promet.

3

Pasavček je kar sam obiskal otroke


Na prireditvi ni manjkalo presenečenj za najmlajše, saj jih je v živo obiskal kar Pasavček sam. Upamo, da se bodo nanj spomnili vedno, ko se bodo z avtomobilom odpravili na pot, pa čeprav le na krajšo razdaljo. Da nam zares ni vseeno za varnost naših otrok v cestnem prometu, so pokazali tudi starši, ki so se prireditve udeležili v velikem številu.

1

Na koncu je bilo na vrsti še spominsko fotografiranje