Sorodne objave

 

Generalni direktor policije in direktor Policijske uprave Celje sta ministrici za notranje zadeve danes, 15. decembra 2009, predstavila nov koncept nadzora cestnega prometa, ki bo s 1. januarjem 2010 poskusno uveden na območju celjske policijske uprave.

Direktor Policijske uprave Celje mag. Karol Turk je ob predstavitvi povedal, da projekt prinaša večjo navzočnost policistov na obremenjenih relacijah ter učinkovitejše ugotavljanje najhujših kršitev s poudarkom na alkoholu in hitrosti. Policisti bodo še posebej pozorni na objestneže v cestnem prometu in na večkratne kršitelje.

Generalni direktor policije Janko Goršek je dodal, da število ukrepov in odrejenih preizkusov alkoholiziranosti ni merilo učinkovitosti policije, zato bodo poostreni nadzori policistov v prihodnje veliko bolj problemsko usmerjeni. Tako direktorji policijskih uprav in komandirji policijskih postaj v prihodnje ne bodo ocenjeni glede na število izdanih plačilnih nalogov, ampak bodo odgovarjali za oblikovanje prometnovarnostne politike na svojem območju.

Po besedah ministrice Katarine Kresal je za izboljšanje varnosti na cestah in za zmanjšanje števila najhujših prometnih nesreč potrebna sprememba miselnosti udeležencev v cestnem prometu in tudi dela policije na področju prometne varnosti.

 

Več o tem v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve