Sorodne objave

 

Pred dnevi so novomeški policisti s hitrim in požrtovalnim ukrepanjem rešili življenje moškemu, ki je poskušal storiti samomor.

Napis na betonski oznaki ob železniških tirih "Ne hodi čez progo"

Slika je simbolična.

V jutranjih urah smo na policijo prejeli klic na pomoč obupane ženske, ki nas je obvestila, da ima njen sin že več dni težave in samomorilne misli. Tistega jutra pa ji je povedal, da si bo vzel življenje, nato pa peš odšel od doma.

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto je na kraj nemudoma napotil policiste novomeške policijske postaje. Ugotovili so, da je moški odšel proti bližnjemu gozdu, kjer so ga takoj začeli iskati.

Kmalu zatem so zaslišali kričanje in zvok bližajočega vlaka. Stekli so proti progi in zagledali moškega, ki je stal na tirih in kričal. Na njihove pozive se ni odzival, zato so brez oklevanja stekli do njega. Čeprav se je upiral, so ga zgrabili za roke in vrat ter ga v zadnjem trenutku potegnili s tirov. Potniški vlak je bil takrat oddaljen le še nekaj metrov.

Policisti so na kraj dogodka poklicali reševalce in moškega zadržali do njihovega prihoda. Da so občanu rešili življenje, so trije policisti Policijske postaje Novo mesto tvegali lastno varnost, zaradi česar je njihovo dejanje še toliko bolj vredno pohvale.