Sorodne objave

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica so v zadnjem obdobju uspešno zaključili več preiskav s področja prepovedanih drog. Pri tem so zasegli več kot 1,1 kilograma prepovedane droge heroin in kokain ter druge predmete, ki so bili uporabljeni pri izvrševanju kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Skupno so ovadili 15 oseb zaradi utemeljenega suma storitev 43 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Tako so kriminalisti prejšnji teden odvzeli prostost 10 osebam, doma z območja Nove Gorice in Ljubljane. Med izvajanjem prikritih preiskovalnih ukrepov so ugotovili, da sta 34-letni Novogoričan in njegova 22-letna zunajzakonska partnerica v enem izmed stanovanjskih blokov v Novi Gorici prodajala prepovedane droge, predvsem heroin. Med izvajanjem ukrepov je bilo prijetih več kupcev.

Kriminalisti so ugotovili, da sta osumljenca prepovedane droge kupovala v Ljubljani, in sicer od treh Ljubljančanov, starih 39 let, in od 36-letnega tujca, ki začasno stanuje v Ljubljani. Slednji je prepovedane droge kupoval pri 38-letnem Ljubljančanu, pri izvrševanju kaznivih dejanj pa sta jim pomagali ženski, stari 30 in 31 let, začasno stanujoči v Ljubljani. Prav tako je bil ovaden 40-letni italijanski državljan, ki je sodeloval pri prevozu prepovedane droge iz Ljubljane v Novo Gorico.  

Med izvajanjem ukrepov in pri hišnih preiskavah so kriminalisti našli in zasegli 388 gramov prepovedane droge heroin, 113 gramov prepovedane droge kokain in druge predmete, ki so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju navedenih kaznivih dejanj.

Kriminalisti so s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve 23 kaznivih dejanj Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po določilih 186. člena Kazenskega zakonika preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici privedli 34-letnega Novogoričana, 39-letnega in 38-letnega Ljubljančana ter 36-letnega tujca. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper vse privedene odredil pripor.

* * *


Novogoriški kriminalisti so 2. junija 2010 odvzeli prostost tudi članom druge kriminalne združbe, ki je delovala na območju Nove Gorice, Ljubljane in Italije na področju prepovedanih drog. Kriminalisti so v sklopu preiskave ugotovili, da je 34-letna Novogoričanka v stanovanjskem bloku, kjer je prebivala, prodajala prepovedane droge, predvsem heroin. Prepovedane droge sta ji v Novo Gorico dostavljala 49- in 51-letna moška iz Ljubljane. Kriminalisti so vsem trem osebam odvzeli prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku. Pri tem so jim zasegli več kot 540 gramov prepovedane droge heroin, manjšo količino prepovedane droge kokain in predmete, ki so jih uporabljali pri preprodaji droge.

Zoper vse tri osebe so novogoriški kriminalisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve 18 kaznivih dejanj Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po določilu 186. člena Kazenskega zakonika. S kazensko ovadbo so 34-letno domačinko in 51-letnega Ljubljančana privedli in izročili dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper omenjeno domačinko odredil pripor, zoper Ljubljančana pa hišni pripor.  

* * *


Novogoriški kriminalisti so že 14. junija 2010 kazensko ovadili tudi 41-letnega moškega iz okolice Nove Gorice in 25-letnega Ljubljančana zaradi utemeljenega suma storitve dveh  kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Po njihovih ugotovitvah je namreč 41-letnik pri Ljubljančanu kupoval prepovedano drogo kokain in jo prodajal na območju Italije. Med potekom preiskave so kriminalisti zasegli 100 gramov kokaina. 41-letnega moškega so zaradi preprodaje prepovedanih drog že pred podajo kazenske ovadbe prijeli v Italiji, kjer je še vedno v priporu. Kazenski postopek pa ga skupaj z Ljubljančanom čaka tudi v Sloveniji.