Sorodne objave

 

Policisti PP Gornja Radgona smo izdali posebno zloženko z nasveti za motoriste ter jo poimenovali Z glavo na motor. Zgovoren je tudi podnaslov zloženke, namenjene vsem voznikom koles z motorjem in motornih koles: Zavarovan je motor - življenje ne! Zloženke smo razdelili udeležencem nedavnega srečanja s predstavniki motorističnih klubov v gasilskem domu PGD Grabonoš.

Foto 1

Zloženko Z glavo na motor smo policisti priredili in oblikovali v sodelovanju z motoklubi, ki delujejo na območju PP Gornja Radgona, in z območnimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.
Foto 2

Na srečanju smo razdelili tudi veliko izvodov zloženke z naslovom Hitrost, ne spreglej - občutek za življenje, ki so jo skupaj izdali Policija, Direkcija RS za ceste in Direkcija za avtoceste RS. Z udeleženci srečanja je beseda tekla o spoštovanju predpisov, izpostavili pa smo tudi statistične podatke, ki so za pomursko regijo v zadnjih letih ugodnejši kot pred leti. K temu gotovo prispevajo tudi tovrstne preventivne aktivnosti.

Ob tej priložnosti smo motoriste opozorili tudi na obremenjenost motorja, predvsem pa na pogoste napake motoristov in problematične tehnike vožnje: prehitro in panično zaviranje, prehiter vstop, strah pred nagibom, "sekanje" nepreglednih ovinkov, pritiskanje, ležanje, "visenje", vožnja v skupini, cik - cak vožnja. Najpogostejše posledice teh napak so naleti od zadaj, vožnja vštric (mrtvi kot), bočno trčenje, množični padci ipd.

Foto 3

Naše srečanje smo zaključili z obojestranskim zadovoljstvom in prošnjo predstavnikov motorističnih klubov, da bi takšne dogodke organizirali še večkrat.