Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Trije učenci OŠ II v Murski Soboti so 10. 6. 2008 v sklopu preventivnega projekta Otrok - policist za en dan obiskali Policijsko postajo Murska Sobota, kjer sta jim komandir Andrej Bračko in njegov pomočnik Silvo Šnepf predstavila vlogo policije in naloge, ki jih opravljajo policisti.

Pokazala sta jim tudi prostore policijske postaje in opremo policistov, ki jo uporabljajo pri svojem delu.

Nato so šli na "teren": učenkama sta policistki pokazali delo prometne patrulje, učenec pa je s policistom šel pogledat delo policista vodje policijskega okoliša. Šla sta na Mestno občino Murska Sobota, kjer je bilo predstavljeno sodelovanje policistov z lokalno skupnostjo, pogovor pa je tekel okoli aktualnih zadev.

Vsi trije so izkazali veliko zanimanje za delo policista, in sicer tako zelo, da se po nekaj urnem delu niso in niso mogli posloviti. Zastavili so tudi več zanimivih vprašanj, med drugim tudi o številu obravnavanih prometnih nesreč z najhujšimi posledicami v zadnjem letu. Vprašanje, na katerega so seveda dobili odgovor, je bilo posebno zato, ker je prišlo iz ust 11-letnega otroka, ki mu očitno ni vseeno, kaj se na naših cestah dogaja. Predvsem pa je to dokaz, da otroci, ki se počasi še aktivneje vključujejo v promet, razmišljajo o njem in o posledicah prometnih nesreč.


Besedilo: Tomaž Trajbarič