Sorodne objave

 

Kot vsako leto smo se predstavniki Policijske uprave Murska Sobota tudi letos udeležili delovnega srečanja s predstavniki Zveze lovskih družin Prlekije.

DAM 6583

Srečanje je bilo 2. decembra 2011 v prostorih Lovske družine Radenci. Iz murskosoboške policijske uprave smo se srečanja udeležili direktor policijske uprave Drago Ribaš, vodja in inšpektorji Sektorja uniformirane policije, kriminalist Sektorja kriminalistične policije, komandir in vodje policijskih okolišev iz Policijske postaje Gornja Radgona ter pomočnik komandirja in vodje policijskih okolišev iz Policijske postaje Ljutomer. Iz lovske zveze so sodelovali člani upravnega odbora Zveze lovskih družin Prlekije, lovski čuvaji in lovci.

Udeležence je uvodoma pozdravil predsednik Zveze lovskih družin Prlekije Anton Holc, nato je besedo prevzel direktor uprave Drago Ribaš, ki je poudaril, da so takšna srečanja pomembna za medsebojno sodelovanje, izmenjavo podatkov in varovanje okolja, kjer se konkretno razrešujejo določeni dogodki in morebitne težave. Nato je povzel dosedanje medsebojno sodelovanje in sklepe z zadnjega delovnega srečanja, ki je potekalo lani. Nazadnje pa je na kratko predstavil varnostno problematiko na območju PU Murska Sobota in nekatere ukrepe, ki so povezani z lovstvom in samim varovanjem okolja in živali.

Policijski inšpektor Boris Rakuša je prisotnim predstavil statistične podatke za 11. mesecev letošnjega leta, predstavil je Zakon o divjadi in lovstvu (ZDLov-1A) iz leta 2008, s poudarkom na pooblastilih lovskega čuvaja, kjer gre za poseg v človekove pravice in temeljne svoboščine.

DSC 0203

Predstavnik izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Murska Sobota Primož Senčar je opisal naloge centra za obveščanje -  klic v sili 112. Spregovoril je tudi o postopkih ukrepanja v zvezi s problematiko živali in divjadi.

Komandir Policijske postaje Gornja Radgona Ciril Magdič je podal kratko varnostno oceno za območje postaje. Medsebojno sodelovanje je ocenil kot zelo dobro in pozval vse prisotne, naj to sodelovanje še poglobijo. Pomočnik komandirja Alen Žunič je predstavil varnostno oceno za območje Policijske postaje Ljutomer. Kot primer dobrega sodelovanja je posebej izpostavil sodelovanje pri pobeglem biku na območju Občine Križevci pri Ljutomeru.

Vsi prisotni so se strinjali in dogovorili, da bodo z dobrim sodelovanjem nadaljevali in se obveščali o krivolovu in drugih kaznivih dejanjih ter prekrških s področja lovstva in varovanja naravnega okolja in živali.