Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Maribor se je 15. maja 2008 odvilo delovno srečanje predstavnikov PU Maribor in Davčnega urada Maribor.

Mariborska policijska uprava in Davčni urad v Mariboru sodelujeta predvsem na področju davčnega nadzora, da bi povečali učinkovitost odkrivanja in preprečevanja kaznivih ravnanj, ki povzročajo škodo državnemu proračunu. Izvajata tudi preventivne skupne akcije in rešujeta sistemska vprašanja prisilne izterjave izrečenih glob prekrškovnih organov PU Maribor.

080520-Srecanje_DavcniUrad

Za učinkovitejše neposredno sodelovanje sta organa določila kontaktne osebe za posamezna področja sodelovanja. Sklenila sta tudi dogovor o izmenjavi podatkov in informacij ter o pravni, tehnični in drugi pomoči med organoma.

Vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Maribor Darko Majhenič je kolegom na srečanju predstavil pooblastila, s katerimi policisti preiskujejo kazniva dejanja, s poudarkom na preiskovanju kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete.

Direktor Davčnega urada Maribor mag. Marjan Špilar pa je govoril predvsem o tistem delu nalog njihovega davčnega urada, ki se nanaša na preprečevanje in odkrivanje davčnih prekrškov in drugih kaznivih ravnanj, ter o davčnih preiskavah.

Vodja Skupine za poslovno kriminaliteto na PU Maribor Danijel Šunko je predstavil kaznivo dejanje zatajitve finančnih obveznosti, Jože Obrul pa je prikazal kompleksnost in način preiskovanja tega kaznivega dejanja na primeru, ki so ga dejansko obravnavali.

Direktor PU Maribor mag. Karol Turk in direktor Davčnega urada Maribor mag. Marjan Špilar sta na koncu delovnega sestanka podpisala Izvedbeni sporazum o medsebojnem sodelovanju. Direktor PU Maribor je sestanek zaključil z željami, da naj bo sodelovanje med udeleženci sestanka in organoma tudi v prihodnje tako uspešno kot do sedaj.


Tekst in fotografija: Anita Kos Thaler, PU Maribor