Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Policisti Policijske postaje Škofja Loka so včeraj, 23. novembra 2010, v okviru preventivnega projekta Otrok - policist za en dan gostili učence osnovnih šol v občinah Železniki, Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane in Žiri. Danes, 24. novembra, pa so ta projekt izvedli policisti Policijske postaje Jesenice, Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj in enote vodnikov službenih psov na Policijski upravi Kranj, in sicer so medse povabili učence osnovnih šol iz Žirovnice in Koroške Bele ter OŠ Prežihovega Voranca.

DSCN0807

 Učencem v spremstvu njihovih mentoric, ki so obiskali Policijsko postajo Škofja Loka, smo razkazali prostore in opremo, ki jo uporabljamo pri svojih nalogah. Pokazali smo jim laserski merilnik hitrosti, ki so ga lahko tudi sami preizkusili, ob tem pa smo jih poučili o prometnih predpisih. Na koncu so učenci zadovoljni in polni novega znanja zaključili svoj "policijski" dan in se poslovili.

P1040085 1

 Tudi policisti PP Jesenice so učencem razkazali svojo policijsko postajo in jih na terenu seznanili z delom policista. Na policijski postaji za izravnalne ukrepe so jim pokazali t. i. šengenbus in vso opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Za zaključek je vodnik s službenim psom posebej zanje izvedel vajo, s katero je pokazal, kako poteka iskanje eksploziva v osebnem vozilu.

 

Več o projektu na spletni strani policije Otrok - policist za en dan.