Sorodne objave

 

Kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča privedli 40-letno Tržičanko, ki je osumljena uboja 54-letne ženske. V preiskavi so kriminalisti potrdili sum, da je žrtev, ki je pri osumljenki v okolici Tržiča neprijavljena bivala od začetka tega meseca, umrla nasilne smrti, rane na njenem telesu pa so bile posledica uporabe ostrih in drugih predmetov.

V nasilnem dejanju je bila poškodovana tudi osumljenka, njune poškodbe pa kažejo na obojestransko nasilje, ki se je v stanovanjski hiši, intenzivno pa v kuhinji, dogajalo v noči na nedeljo. Okoliščine z ogleda kraja kaznivega dejanja kažejo na nasilen prepir, žrtev pa je bila ob prihodu policistov na kraj najdena mrtva v kuhinji stanovanjske hiše.

Dejanje je bilo policiji naznanjeno v nedeljo popoldan, klicala je osumljenka sama, v veliko pomoč pa so bili občani, ki so jo do prihoda policije zadržali na kraju. V zvezi s tem dejanjem so kriminalisti 40-letnico kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Osumljenki je bilo včeraj odrejeno sodno pridržanje. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.

Kljub nekaterim namigovanjem, da bi z več aktivnostmi policije omenjeni uboj 54-letnice lahko preprečili, moramo poudariti, da pretekli dogodki v ničemer niso nakazovali na možnost tragedije, ki se je zgodila v nedeljo. Resda pa so policisti v zadnjih petih letih v povezavi s krajem kaznivega dejanja obravnavali nekaj različnih dogodkov, vendar ne v povezavi z ravnanji ali dejanji, ki bi imeli znake tako hudih kaznivih ravnanj ali ki bi na to možnost nakazovali.