Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina smo tudi letos izvedli preventivni projekt Otrok - policist za en dan. Našemu povabilu k sodelovanju so se namreč osnovne šole z območja občin Rogaška Slatina in Rogatec ponovno z veseljem odzvale, tako da se je 22. septembra 2010, v spremstvu svojih učiteljev, na policijski postaji zbralo deset radovednih učencev.

004

Da bi se otroci laže vživeli v vlogo policista, smo jim na policijski postaji najprej razdelili majice in kape z napisi Otrok policist. Sledila je kratka predstavitev našega dela, nato pa so si lahko ogledali prostore in opremo, ki jo policisti uporabljamo pri svojem delu na terenu.

010

Za boljše razumevanje policijskega dela so otroci po manjših skupinah obiskali tudi policiste na terenu. Tu so se seznanili s praktičnim delom policijske patrulje, ki kontrolira promet, in patrulje, ki varuje državno mejo. Otroci so bili posebej navdušeni nad tem, da so lahko z laserskim merilnikom hitrosti tudi sami poskusili izmeriti hitrost avtomobilov . 

016

Dan je kar prehitro minil in ob koncu je nastala skupinska fotografija, ki bo tako otroke kakor tudi policiste spominjala na prijetno druženje.


Namen projekta, ki ga v policiji pripravljamo za učence šetih razredov osnovnih šol, je seznaniti otroke s problematiko varnosti, z delom in poslanstvom policistov v družbi, ustvariti pozitivno podobo policistov med otroki ter povečati zaupanje v policijo.