Sorodne objave

 

Na celjskem sejmišču je svoja vrata odprl sejemski četverček Avto in vzdrževanje, Moto Boom, Logotrans in Razstave gospodarskih vozil. Na sejmu sodeluje tudi Postaja prometne policije Celje, in sicer na t. i. Varni ulici, kjer je Celjska interdisciplinarna akcijska skupina za varnost v cestnem  prometu včera, 15. aprila 2010, pripravila novinarsko konferenco o varnosti v cestnem prometu. Zbrane je nagovoril tudi generalni direktor policije Janko Goršek.

IMG 2475

V okviru Varne ulice predstavniki PPP Celje predstavljajo svoje preventivne aktivnosti, namenjene varnosti motoristov v cestnem prometu, opozarjajo na problematiko prehitre vožnje ter vožnje pod vplivom alkohola. Na razstavnem prostoru se lahko obiskovalci preizkusijo na simulatorju varne vožnje z motorjem, preverijo lahko svoje psihofizično stanje z alkotesti, si ogledajo posnetke hujših kršitev v cestnem prometu in hujših prometnih nesreč. Celjski prometni policisti aktivnosti za večjo varnost motoristov predstavljajo tudi na posebej prirejenem zunanjem poligonu.

IMG 2479

Poleg policistov prometnikov v Varni ulici sodelujejo tudi predstavniki Zveze šoferjev in avtomehanikov Celje, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Odbora Rdečega križa Celje, projektne skupina Še vedno vozim, vendar ne hodim in Celjske interdisciplinarne akcijske skupine za varnost v cestnem prometu, katere člani so tudi predstavniki Policijske uprave Celje.

Celjska interdisciplinarna akcijska skupina za varnost v cestnem  prometu je v Varni ulici včeraj pripravila novinarsko konferenco, kjer je zbrane uvodoma nagovoril generalni direktor policije Janko Goršek.

IMG 2525

Generalni direktor policije Janko Goršek se je sodelujočim v Varni ulici zahvalil za njihov prispevek k večji varnosti v cestnem prometu in poudaril pomen interdisciplinarnega pristopa k aktivnostim na področju zagotavljanja cestnoprometne varnosti.


Novinarske konference so se udeležili tudi tretješolci iz Osnovne šole Nova Cerkev, ki pri pouku namenjajo veliko pozornosti  varnosti v cestnem prometu. Med drugim so v spomin in opomin žrtvam prometnih nesreč izdelali kostume v obliki steklenic. Te so opremili z  izrezki plakatov, ki  jih je Celjska interdisciplinarna  akcijska skupina za varnost v cestnem  prometu lani namenila lastnikom gostinskih lokalov. Ob tj priložnosti se je direktor PU Celje mag. Karol Turk njihovi mentorici Idi Grobelnik zahvalil za sodelovanje.