Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Igrišče Policijske akademije v Tacnu je v sredo, 3. junija, zasijalo v pisanih barvah in zabavnih delavnicah, saj so ga za en dan "zasedli" otroci vrtca Jelka.

 IMG 0451

Sodelovanje Policije in Vrtca Jelka je že tradicionalno, saj slednji na igrišču Policijske akademije vsako leto obeleži dan vrtca. Tako je bilo tudi letos. Otroci in njihovi starši so se udeležili različnih športnih in kulturnih delavnic, ki razvijajo otrokove gibalne sposobnosti in kreativnost. Vozili so kolesa, delali prevale, ustvarjali likovne izdelke itd.

IMG 0478

Družili so se tudi z vrhunskimi športniki, zaposlenimi v policiji. Obiskali so jih gimnastičarja Rok Klavora in Mitja Petkovšek ter alpinista Tina Di Batista in Tomaž Jakofčič.

IMG 0532

IMG 0650

Malčkom smo svoje delo predstavili tudi možje in dekleta v modrem. Otroci so komaj čakali da "zajahajo" policijski motor, pobožajo policijskega konja, nekateri pa so na vsak način želeli pogledati notranjost »marice«. Veliko zanimanja je požela tudi policijska sirena, ki so jo otroci sami sprožili.

 

IMG 0521

IMG 0563

 Otroci so se lahko udeležili različnih gibalnih aktivnosti.

IMG 0572

 Poleg policistov so otroci lahko spoznali tudi gasilce.

IMG 0749

Imeli so tudi veliko vprašanj za policiste, ki so nanje z veseljem odgovarjali in jim svetovali. Takšno sodelovanje je zelo koristno in ima velik vzgojni vpliv tako za otroke kot tudi njihove vzgojitelje in starše. Otroke lahko tako pravočasno in na primeren ter zanje zanimiv način opozorimo na pravilno ravnanje in obnašanje ter jim hkrati predstavimo in približamo poklic policista.

IMG 0602IMG 0691

Kot navadno so veliko pozornosti pritegnili tudi policijski štirinožni pomočniki, ki so otroke zabavali s svojimi vragolijami. Prijazno so se pustili tudi pobožati.

IMG 0766

Otroci so stadion Policijske akademije zapustili veseli, policisti pa zadovoljni, da smo malčkom lahko polepšali dan.

IMG 0674