Sorodne objave

 

V Policijski akademiji so se danes, 22. maja 2014, zbrali vrhunski športniki, ki so zaposleni v policiji. Z njimi sta se srečala generalni direktor policije Stanislav Veniger in generalni sekretar na notranjem ministrstvu mag. Domen Bizjak, ki sta jih tudi nagovorila. Ob tej priložnosti so športniki podpisali nove (enoletne) pogodbe o zaposlitvi.

IMG 2754 01

Vrhunske športnike zaposlujemo v policiji polnih dvajset let. V začetku so bili le trije in v vseh teh letih se jih je zvrstilo prek 60. Danes policijske barve zastopa 30 športnikov, ki se za prostor na zmagovalnih stopničkah potegujejo v 15 disciplinah. Združeni so v Oddelek vrhunskih športnikov, ki organizacijsko sodi v Policijsko akademijo, vodi pa jih Tomas Globočnik, ki je - kot zanimivost - bil prvi zaposleni vrhunski športnik v policiji.


Več o Oddelku vrhunskih športnikov


Srečanja z njimi načrtujemo v času, ko je za veliko večino glede na njihove obveznosti najlažje izvedljivo. Običajno je to maja, kar tudi sovpada z organizacijo največje športne in družabne prireditve v policiji: policijskimi igrami, ki so si jih vsi skupaj kasneje tudi ogledali. Danes namreč skoraj 400 policistov meri moči v disciplinah praktični postopek, ju jitsu tehnike in policijski mnogoboj ter streljanje z zračno puško. V program smo uvrstili tudi dejavnosti, ki so namenjene predvsem krepitvi medsebojnih odnosov, kot so šah, odbojka na mivki in nogomet. V tem duhu, duhu tekmovanja, napora, truda in sodelovanja, so se danes srečali policisti in profesionalni športniki.

IMG 2631

IMG 2632

Z leve: direktor Policijske akademije Danijel Žibret, generalni direktor policije Stanislav Veniger, generalni sekretar na notranjem ministrstvu mag. Domen Bizjak in vodja Oddelka vrhunskih športnikov Tomas Globočnik.


Športnike sta nagovorila tako generalni sekretar na notranjem ministrstvu mag. Domen Bizjak kot generalni direktor policije Stanislav Veniger, ki je dejal, da smo ponosni, da jim imamo v svojih vrstah: "S svojim trdim delom, vztrajnostjo, zmožnostjo odpovedovanja in dosežki ste zgled, ki vedno znova dokazuje, da enkrat doseženi cilji niso vklesani v kamen za vse večne čase, da je vedno še prostora za izboljšave, za širitev meja možnega in nove paradigme. Ker najboljše iztisnete iz sebe, ne kljub postavljenim oviram, ampak nasprotno, prav zaradi ovir. Vaši športni uspehi se vedno kot svetli žarki uspejo prebiti skozi temačne oblake našega časa in so toliko bolj dragoceni zdaj, ko naša država morda ne upravičuje slovesa dežele na sončni strani Alp.

Veliko ste naredili in boste naredili za ugled in promocijo slovenske policije in vse Slovenije. Zavezani ste pravim vrednotam, zato je prav, da vam s podpisom pogodb o zaposlovanju pomagamo zmagovati in laže prebroditi morebitne težke trenutke. Prepričan sem, da boste prav vsi v prihodnjih letih upravičili zaupanje policije in zmagovali v veselje vseh nas!"

IMG 2642

IMG 2640

IMG 2654

Po tem, ko je generalni direktor policije Stanislav Veniger z vsakim vrhunskim športnikom posebej podpisal novo, enoletno pogodbe o zaposlitvi, se je vodstvu policije v imenu vseh športnikov za podporo zahvalila alpska smučarka Tina Maze.
IMG 2743

Danes smo nove pogodbe o zaposlitvi podpisali s 23 vrhunskimi športnicami in vrhunskimi športniki. Podpisali jih bomo še s petimi, ki so svojo prisotnost na današnjem dogodku opravičili.