Sorodne objave

 

Policisti kriminalisti ljubljanske policijske uprave in Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi so danes, 16. marca 2012, dopoldne, odvzeli prostost osebama, ki sta osumljena storitve oz. sodelovanja pri storitvi kaznivega dejanja ropa SKB banke leta 2005.

IMG 0766


Zoper osumljeni osebi je odrejeno policijsko pridržanje, hkrati pa potekajo različne preiskovalne aktivnosti, kot so hišne preiskave, zbiranje obvestil in policijska zaslišanja osumljencev.

Omenjeni prijetji sta del kriminalistične preiskave, ki neprekinjeno poteka vse od storitve kaznivega dejanja in ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo RS.

Poudariti je potrebno, da je bila glede na težo kaznivega dejanja in njegovo dobro načrtovano izvedbo kriminalistična preiskava izredno zahtevna in da je zajela širok krog oseb, tako v Sloveniji kot tudi v tujini, kar je zahtevalo obsežno sodelovanje slovenske policije z več tujimi policijami.

Današnja zaključna akcija je rezultat ocene, da je zbranih dovolj obremenilnih dokazov za aretaciji obeh oseb, ker pa dosedanje operativne ugotovitve kažejo, da je pri dejanju sodelovalo še več drugih oseb, se kriminalistična preiskava nadaljuje.

Trenutno intenzivno potekajo preiskovalne aktivnosti s katerimi bomo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, zaradi česar bomo javnosti lahko posredovali več informacij v začetku naslednjega tedna.

IMG 0765