Sorodne objave

 

Preprečevanje nasilja v družini, še posebej nasilja nad ženskami in otroki, je ena prednostnih nalog policije. Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami želimo opozoriti na pomen ozaveščanja javnosti o tej problematiki in vzpodbuditi žrtve, da hitreje poiščejo pomoč.

slika plakata o nasilju nad ženskami

Nasilje v družini, še posebej nad ženskami in otroki je večplasten problem, za katerega si želimo, da bi postal v družbi bolj prepoznaven, da ga bomo lažje reševali. Z našimi aktivnostmi želimo po eni strani vzpodbuditi žrtve, da hitreje poiščejo pomoč, in soočati storilce z odgovornostjo za svoja dejanja, po drugi strani pa vzpodbujati ljudi, naj se ne umikajo, ko ta problem zaznajo v svoji okolici, pač pa naj svoje sume prijavijo policiji.

Preprečevanje nasilja v družini je od leta 2008 ena prednostnih nalog notranjega ministrstva, ki je skupaj s policijo in nevladnimi organizacijami pripravilo celovit sistem ukrepov za boljše preprečevanje, odkrivanje in obravnavo nasilja v družini. Več o tem v sporočilu za javnost ministrstva za notranje zadeve.

animirana slika anonimne prijave nasilja v družini