Sorodne objave

 

Pred generalnim direktorjem policije Jankom Gorškom je danes, 15. julija 2011, slovesno zaprisegla XI. generacija kandidatk in kandidatov za policiste.

IMG 0131

Policijske vrste bodo od danes tako bogatejše za 36 novih policistk in 94 novih policistov, ki bodo odgovorni za najrazličnejše zahtevne naloge na številnih področjih policijskega dela, s katerimi zagotavljamo varnost prebivalcev v Sloveniji.

IMG 0137

130 novih policistov je na policijsko pot pospremil generalni direktor policije Janko Goršek, ki se je v svojem nagovoru dotaknil zlasti lastnosti dobrega policista in osnovnega poslanstva policije, ki je služiti ljudem. "Ta naloga še zdaleč ni enostavna, saj je tesno povezana z visokim moralnim ravnanjem. Zakonito, strokovno, pravično, vljudno in korektno delo ter človeško ravnanje so vrline, ki označujejo ne le dobrega, pač pa tudi spoštovanja vrednega policista, ki daje vzgled drugim."

1

"Novopečene" policistke in policiste, ki bodo razporejeni po policijskih postajah po Sloveniji, je nagovoril tudi ravnatelj Šole za policiste Marko Podlesnik, ki je izpostavil dobro znanje mladih policistov. "Pokazali ste veliko mero strokovnega znanja in praktične usposobljenosti, vedoželjnosti in pripravljenosti za sodelovanje, aktivno in na primeren način ste se vključevali v svoje delovno okolje," je pohvalil policiste in se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri njihovem izobraževanju.

IMG 0126

Tudi tokrat je bil med policisti izbran najbolj uspešen kandidat. Letos si je knjižno nagrado prislužil Ernest Bricman, se ob tem zahvalil vsem, ki so bili del izobraževanja. "Izbrali smo pot, ki ni bila najlažja, pa vendar sem prepričan, da je čas, ki je za nami, čas enega najlepših obdobij našega življenja," je opomnil kolege in jim na njihovi poklicni poti zaželel vso srečo.

IMG 8483