Sorodne objave

 

Na Bledu in v njegovi okolici vsako leto organiziramo dvodnevni Pohod razuma, volje in moči - Brajnikov memorial. Gre za tekmovanje v spomin na "jeklenega" policista Mitjo Brajnika, ki je pred štirinajstimi leti tragično preminil v nesreči pod Okrešljem. Dvodnevno tekmovanje se je začelo danes, 17. junija 2011.

Še pred prvimi koraki tega zahtevnega pohoda je udeležence pozdravil namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec in vsem policistom, pripadnikom slovenske vojske, predstavnikom pravosodnega ministrstva, poklicnim gasilcem in ostalim udeležencem zaželel veliko železne volje in neskončne vztrajnosti. 

1

Mitja Brajnik je bil kot izreden športnik pred 18 leti začetnik Pohoda razuma, volje in moči. Ko je leta 1997 skupaj s še štirimi gorskimi reševalci izgubil življenje v nesreči pod Tursko goro, so tekmovanje njemu v spomin preimenovali v Brajnikov memorial.

Gre za izjemno naporno športno tekmovanje v različnih disciplinah, ki zahteva veliko športnega talenta, trme, obvladovanja specialnih veščin in znanja, potrebnega za preživetje v naravi ali za pomoč sočloveku, traso pa morajo tekmovalci premagati kot ekipa. "Poleg izjemnih psihofizičnih zmogljivosti, poleg obvladovanja specialnih veščin in znanja, potrebnega za preživetje v naravi, pa je to tekmovanje predvsem dober preizkus ekipnega sodelovanja, enotnosti in požrtvovalnosti," je dejal namestnik generalnega direktorja policije.

2

"Prav zato bolj kot boj za čim boljše mesto in bleščeče medalje na koncu štejejo medsebojno podpiranje, bodrenje sotekmovalcev in nenazadnje prijetni spomini po vrnitvi v enote," je še dodal Šinkovec ob odprtju tekmovanja, ki bo tudi letos potekalo na območju Bleda, Bohinja, Jelovice in dela Julijskih Alp.