Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Igrišče Policijske akademije v Tacnu so v torek, 24. maja, "zasedli" otroci vrtca Jelka in drugi obiskovalci, ki so s športnimi in kulturnimi dejavnostmi tudi letos obeležili dan vrtca in bližajoči se svetovni dan športa. V bogatem programu, ki so ga v okviru projekta Gibalček pripravili vzgojitelji in vzgojiteljice, so sodelovali tudi policisti, ki so jim predstavili svoje delo in opremo.

IMG 6550

V okviru projekta Gibalček so se otroci tako preizkusili v različnih športnih in kulturnih aktivnostih. Igrali so na bobne, zaplesali ob zvokih harmonike, uživali v postavljenih igralih, tekmovali v "floorball-u", se igrali s padalom, obiskali frizerko in vizažistko ali pa prisluhnili pravljici.  

10

 Igrali in družili so se tudi z vrhunskimi športniki, zaposlenimi v policiji, kajakašem Simeonom Hočevarjem in judoistom Aljažem Sedejem, ki je otrokom pomagal pri postavljanju ovir.  

9

Otroke so obiskali in jim svoje delo predstavili tudi policist kolesar, policista konjenika in vodnika službenega psa, največ otrok, zlasti fantov, pa se je letos ustavilo pri policistu Posebne policijske enote. 

2 4 

 Kot ponavadi je med otroci veliko zanimanja vladalo tudi za policijske konje in pse.   

12

7

Tokratna športno-kulturna prireditev je bila nekaj posebnega, saj so z njo obeležili 50-letnico delovanja vrtca Jelka.

 1

Policija izvaja različne preventivne aktivnosti, predvsem s področja splošne in prometne varnosti, še posebej je pri tem pozorna na varnost najmlajših. S prireditvami, kot je bila včerajšnja, želimo otroke pravočasno in na primeren ter zanje zanimiv način opozoriti na pravilno ravnanje in obnašanje v prometu ter jim bolje predstaviti poklic policista in njegovega dela.