Sorodne objave

 

Na 16. evropskem policijskem prvenstvu v judu, ki je potekalo 14. in 15. maja v Parizu, so si trije slovenski policisti v svojih kategorijah priborili zlato odličje!

DSC0180 1

Slovenska ekipa (z leve): Emil Pozvek, Sašo Jereb, Petra Nareks, Rok Drakšič, mag. Franc Pozderec in Zdenka Štern (spodaj).


Petra Nareks je zlato osvojila v kategoriji do 52 kg, Rok Drakšič v kategoriji do 66 kg in Sašo Jereb v kategoriji do 73 kg. Predstavniki slovenske policije so praktično ''pometli'' s konkurenco in se tako zavihteli na sam vrh evropskega policijskega juda. Na prvenstvu pa je kot mednarodni sodnik v judu nastopil tudi Emil Pozvek, sicer zaposlen v Upravi uniformirane policije v Generalni policijski upravi.

DSC01296

Trikratno evropsko zlato za slovenske policiste.


Med 157 tekmovalci iz 23 držav, ki so se udeležili prvenstva, je slovenska ekipa s trenerjem mag. Francem Pozdercem na čelu po številu zlatih medalj osvojila odlično 3. mesto. Prehiteli sta jih le svetovni velesili v judu Rusija in Francija, ki sta nastopili s precej večjim številom tekmovalcev. Kot je povedala vodja slovenske ekipe Zdenka Štern, nekdaj tudi sama vrhunska športnica, so tri osvojena zlata odličja zagotovo pustila pečat na slovenski policiji. "Deležni smo bili številnih pohval drugih tekmovalcev in njihovih trenerjev, ki šport in judo v slovenski policiji od tega dogodka naprej občudujejo. Majhna Slovenija je postala v njihovih očeh velika! Tudi sama sem na ta uspeh izjemno ponosna. Zahvaljujem se tudi trenerjem naših judoistov, ki imajo velike zasluge pri predstavljanju slovenske policije v svetu," je povedala Zdenka Štern iz Oddelka vrhunskih športnikov Policijske akademije, ki je skrbela za organizacijo in koordinacijo udeležbe slovenske ekipe na tem prvenstvu. 

DSC01290

Skupno vsem trem slovenskim tekmovalcem je, poleg tega, da so prav vsi trije v finalni borbi premagali nasprotnika iz Ukrajine, tudi dejstvo, da so med konkurenti evropskega in svetovnega kova že dobro poznani. Petra Nareks in Rok Drakšič, sicer vrhunska športnika, zaposlena v policiji imata za seboj že precej uspehov. Rok je namreč v svoji kategoriji 7. na svetovni lestvici, Petra pa ima med slovenskimi judoisti (tako moškimi kot ženskami) največ, kar 6 medalj z evropskih članskih prvenstev.

DSC01223

Rok Drakšič med borbo.


Sašo Jereb, nekoč vrhunski športnik, zaposlen v policiji, danes pa predavatelj samoobrambe v Šoli za policiste v Policijski akademiji, je prav tako večkratni dobitnik medalj svetovnega pokala. Zlato z evropskega policijskega prvenstva v judu, ki ga je osvojil v nedeljo, pa je tudi zanj prvo.

DSC01268

Uspeh, ki so ga minuli vikend osvojili slovenski policijski judoisti, je zagotovo izjemen dosežek tako za tekmovalce kot tudi njihovega trenerja, sicer predavatelja policijskih pooblastil s praktičnim postopkom in samoobrambo iz Policijske akademije mag. Franca Pozderca. V policiji smo izjemno ponosni na njihovo vztrajnost in predanost judu, ki jih je pripeljala v sam evropski vrh te prestižne borilne veščine.


Vsem trem tekmovalcem in njihovemu trenerju ob izjemnem uspehu iskreno čestitamo!