Sorodne objave

 

V prostorih Policijske akademije v Tacnu je imela Zveza policijskih veteranskih društev Sever (v nadaljnjem besedilu Združenje Sever) včeraj, 12. junija 2002, izredno skupščino, na kateri je bil za novega generalnega sekretarja Združenja Sever izvoljen g. Franc Bevc, upokojeni delavec policije, ki je že od ustanovitve član Združenja Sever in sedanji predsednik Veteranskega društva za celjsko območje.


sever skup4

Delegate izredne skupščine sta nagovorila predsednik Združenja Sever g. Milan Horvat ...


Delegate skupščine sta ob tej priložnosti nagovorila tudi predsednik Združenja Sever g. Milan Horvat, ki se je med drugim zahvalil za uspešno delo dosedanjemu generalnemu sekretarju Združenja Sever in upokojenemu policistu g. Stanislavu Plohlu ter generalni direktor policije g. Marko Pogorevc, ki je navzoče med drugim opozoril tudi na pomen in vlogo Združenja Sever ter pomembnost sodelovanja z drugimi veteranskimi organizacijami. Članom policijske veteranske organizacije pa je zaželel tudi uspešno pot v prihodnje.


sever skup1

.... in generalni direktor policije g. Marko Pogorevc.


Novi generalni sekretar Združenja Sever je aktivno sodeloval v osamosvojitvenih procesih na širšem celjskem območju in je tudi vojni veteran, saj je bil že pred vojno med organizatorji Manevrske strukture narodne zaščite na Celjskem. Med osamosvojitveno vojno pa je bil načelnik inšpektorata policije na Policijski upravi Celje in član podskupine republiške koordinacije za zahodno štajersko pokrajino.


sever skup2

G. Franc Bevc, novi generalni sekretar Združenja Sever


V Združenje Sever je včlanjenih približno 5.500 policistov in drugih posameznikov, ki so sodelovali v osamosvojitvenih procesih. Med najpomembnejšimi nalogami Združenja Sever pa sodi seznanjanje strokovne in širše javnosti z vlogo in dejavnostmi članov med pripravami in neposredno dejavnostjo med osamosvojitveno vojno, vsestransko pomoč ranjenim policistom ter svojcem padlih policistov v osamosvojitveni vojni leta 1991, zbiranje in hranjenje pisnega, slikovnega in zvočnega gradiva in druge dejavnosti. Osnovno poslanstvo Združenja Sever pa je tudi vzpostavljanje in vzdrževanje dobrih stikov s sorodnimi veteranskimi društvi in združenji v Sloveniji in svetu.


sever skup3

Delegati skupščine

 

Besedilo in fotografije: Dean Božnik