Sorodne objave

 

Kriminalisti Urada kriminalistične policije Policijske uprave Koper so decembra 2001 z zbiranjem obvestil ugotovili povečano ponudbo prepovedane droge, predvsem ecstasy, na obalnem območju.

Ugotovili so tudi, da je preprodaja prepovedanih drog intenzivnejša ob koncih tedna, ko obratujejo diskoteke, ki prirejajo t.i. rave party-je.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so koprski kriminalisti ugotovili, da se s prodajo prepovedane droge ukvarjata 23-letna D. H. in A. J., oba iz Izole, in da sta Izolana člana kriminalne združbe, ki se ukvarja s preprodajo prepovedanih drog obalnim odvisnikom in nekaterim obiskovalcem t. i. rave party-jev.

O teh ugotovitvah so obvestili Upravo kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Okrožno državno tožilstvo Koper, ki je v nadaljevanju koordiniralo in usmerjalo kriminalistično preiskavo. Med večmesečno preiskavo je bilo zaseženo 3.985 kosov različnih tipov tablet ecstasy z logotipom "MITSUBISHI", "SONIC", "MERCEDES" ter 10,5 g kokaina. Med intenzivno preiskavo je bilo identificiranih še devet oseb z območja Kopra, Izole in Ljubljane, ki so prvo osumljenima dobavljale oziroma so posredovale pri dobavi prepovedane droge.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Koper in Ljubljana so po odredbah preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Koper izvedli 11 hišnih preiskav (na območju PU Koper 4, na območju PU Ljubljana 7), na parkirnem prostoru Rusjanovega trga v Ljubljani pa so 3. aprila 2002 prijeli štiri člane te kriminalne združbe pri poskusu prodaje 1794 tablet ecstasya in v naslednjih dneh še sedem.

Zoper tri Izolane, 23-letnega D. H., 23-letnega A. J., in 24-letnega D. H., dva Koprčana, 27-letnega E. K. in 22-letnega K. K. ter šest Ljubljančanov, 25-letnega A. R., 22-letnega G. B., 19-letnega A. P., 23-letnega A. K., 35-letnega L. M. in 38-letnega I. S., so kriminalisti zaradi utemeljenega suma storitve 10 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili po 196. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije, podali kazenske ovadbe Okrožnemu državnemu tožilstvu Koper. Osumljence so izročili preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Koper, ki je zoper sedem od njih odredil pripor.

 


Informacijo so pripravili v kriminalistični policiji.