Sorodne objave

 

Preko vikenda so na slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrle tri, danes pa že štiri osebe.

Zaradi prazničnega tedna in lepega vremena lahko v naslednjih dneh pričakujemo povečanje prometa, zaradi neodgovornega ravnanja nekaterih udeležencev v cestnem prometu pa tudi povečanje števila prometnih nesreč in posledic.

Poleg urejanja prometa in zagotavljanja optimalne pretočnosti na najbolj obremenjenih tranzitnih poteh bo policija nadaljevala z aktivnim nadzorom prometa na vseh ostalih cestah. Še posebna pozornost bo namenjena regionalnim in lokalnim cestah, kjer izstopa predvsem prevelika in neprilagojena hitrost, agresivna vožnja, na nekaterih odsekih pa tudi nepravilna ravnanja voznikov enoslednih vozil. V nadzor bodo usmerjeni vsi razpoložljivi policisti, uporabili pa bomo vsa razpoložljiva tehnična sredstva. Policisti bodo nadzor izvajali z vsemi oblikami dela (uniformirane patrulje, civilne patrulje, uporaba tehničnih sredstev...).


Vsem udeležencem v prometu svetujemo, da:

  • v prometu ravnajo odgovorno, vozijo defenzivno in spoštujejo druge udeležence v prometu,
  • upoštevajo prometna pravila in postavljeno prometno signalizacijo, še posebej tisto, ki se nanaša na spoštovanje omejitev hitrosti, prepoved prehitevanja in varnostno razdaljo,
  • pri vožnji dosledno uporabljajo varnostne pasove na vseh sedežih, na enoslednih vozilih pa varnostne čelade,
  • naj ne sedajo za volan, če uživajo alkoholne pijače, psihoaktivna zdravila ali mamila.

 

Vsem udeležencem v prometu želimo, da počitnice in prihajajoč praznični vikend preživijo varno.