Sorodne objave

 

V TV dvorani Srednje policijske šole v Tacnu je danes potekalo III. delovno srečanje vodnikov službenih psov, na katerem so predstavili načrt dela in rezultate za leto 2001 in ukrepe za preprečevanje nalezljivih bolezni pri delu ter uporabo službenih psov za delo na državni meji.

Delovno srečanje se je končalo predstavitvijo rezultatov in razglasitvijo najboljših vodnikov službenih psov po posameznih kategorijah. Nagrade je najboljšim vodnikom, ki so se skupaj s svojimi službenimi psi izkazali pri svojem delu, podelil direktor Policijske akademije Marjan Ferk. "Želim si, da bo delovno srečanje vodnikov službenih psov organizirano tudi prihodnje leto, kajti pri tovrstnem druženju ne gre zgolj za izmenjavo delovnih izkušenj, ampak si vodniki pridobijo tudi nova znanja, s katerimi bodo lahko še bolje opravljali svoje delo," je ob zaključku srečanja povedal Marjan Ferk.

20010424-P4240016

 

NAJBOLJŠI VODNIKI SLUŽBENIH PSOV PO KATEGORIJAH

  1. najboljši univerzalni tandem: Stanko ČURIČ in službeni pes "FRED", PU Maribor
  2. najboljši specialistični tandem: Vojko SKOK in službene psa "DONA" in "HUDI", PU Kranj
  3. najuspešnejši sledarski tandem: Matej BIZJAK in službeni pes "CIBYL", PU Nova Gorica
  4. najpogumnejši pes - tandem: Boštjan ANŽIČ in službeni pes "BULL", PU Ljubljana Marko MAV in službeni pes "PIN", PU Ljubljana
  5. najbolj "fair" vodnik službenega psa: Miran ŠTRAKL, PU Murska Sobota
  6. tandem z najdaljšim delovnim stažem: Vojko KLEMENC s službenim psom "NIKOR-jem", PU Kranj
  7. najuspešnejši tekmovalni tandem: Dejan LAVRIČ s službenim psom "ERAS-om", GPU - Specialna enota
  8. najboljši inštruktor Oddelka za šolanje službenih psov: Gorazd ILEŠIČ, Policijska akademija, Oddelek za šolanje službenih psov
  9. najprizadevnejši delavec s področja dela službenih psov: Štefan FEHER, Enota vodnikov službenih psov, PU Murska Sobota.


Poleg nagrad v posameznih kategorijah so podelili še posebno nagrado za izjemne dosežke na področju dela vodnikov in službenih psov, ki jo je prejel Slavko MURŠIČ s službenim psom "ARO-m" iz PU Maribor.

20010424-P4240026


Foto: Tadeja Kuhar

Pripravila Tadeja Kuhar