Sorodne objave

 

V Policijski upravi Krško so 24. junija s proslavo obeležili praznovanje dneva policije, ki letos sovpada s še enim pomembnim jubilejem. Mineva namreč 30 let, odkar so bile ustanovljene nove uprave za javno varnost, med njimi tudi današnja Policijska uprava Krško.

Slavnostni govornik na proslavi je bil poveljnik Specialne enote Marjan Anzeljc. V svojem nagovoru je poudaril, ''da je Policijska uprava Krško v treh desetletjih prehodila pomembno pot. Na začetku jo je sestavljalo le nekaj deset policistov, danes pa jih ima skoraj 600.''

Kot je Anzeljc dodal, je nastanek, razvoj in delo Policijske uprave Krško zaznamovala tudi Nuklearna elektrarna Krško, kot eden pomembnejših vitalnih objektov v regiji, v zadnjem času pa tudi približevanje EU in prevzemanje schengenskega pravnega reda. Pri tem je Policijska uprava Krško prestala vse evalvacije z odliko.

anzeljc

 Slavnostni govornik na slovesnosti je bil poveljnik Specialne enote Marjan Anzeljc


Ob tej priložnosti sta direktor uprave Andrej Zbašnik in poveljnik Specialne enote Marjan Anzeljc podelila priznanja delavkam in delavcem, ki so se v preteklem letu najbolj izkazali. Podeljeni so bili bronasti, srebrni in zlati ščit policije, ki ga je prejel policist Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Krško in dolgoletni vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Krško Stanislav Povhe. Podeljene so bile tudi priznanja za 20 in 30 let dela v policiji.

dobitniki

Prejemniki priznanj policije (zlatega, srebrnega in bronastega ščita)

 
Priznanje za najbolj športno enoto v upravi pa je prejela Policijska postaja Brežice. Od februarja do marca so namreč potekala tekmovanja za najbolj športno enoto v krški policijski upravi. S 35 točkami je velik prehodni pokal od Policijske postaje Krško prevzel komandir Policijska postaja Brežice Sandi Hervo. Drugouvrščena je bila Policijska postaja Obrežje, tretja pa Policijska postaja Krško.

naj sportna enota

 Najbolj športna enota v PU Krško je postala Policijska postaja Brežice. Z leve: direktor PU Krško Andrej Zbašnik, komandir postaje Sandi Hervol in višji inšpektor Darko Gerjevič


V zaključku sta se policistom v Posavju zahvalila tudi župan občine Brežice Ivan Molan ter podžupanja občine Krško Ana Nuša Somrak, ki sta v svojih nagovorih pohvalila sodelovanje policije z lokalno skupnostjo.

zupan brezic

Župan občine Brežice Ivan Mola

podzupanja krskega

Podžupanja občine Krško Ana Nuša Somrak


Za kulturni program so poskrbeli kvartet policijskega orkestra in pevka Andreja Barič Kerin iz Glasbene šole Brežice, ki jo je na klavirju spremljala profesorica Pierina Kavaliere Mršič.

Prireditve so se udeležili tudi upokojene policisti in policistke, veteranke in veterani, predstavniki državnih ustanov in organizacij, ki sodelujejo s policijo, predstavniki hrvaške policije iz policijske uprave v Zagrebu in Krapini-Zagorje ter policisti iz Avstrije, Romunije in Nemčije, ki v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja preko evropske agencije Frontex trenutno službujejo na Obrežju.