Sorodne objave

 

14.10.2005 je bil za učence osnovne šole Tržišče, Krmelj in Šentjanž na območju Policijske postaje Sevnica prav poseben dan - namenjen prometni varnosti, a tokrat malce drugače.

Policisti PP Sevnica in PPP Krško so sodelovanju z društvom Zagon Tržišče in podjetjem, ki izvaja program JUMICAR SLOVENIJA, izvedli preventivno akcijo za otroke 4. razreda. Učencem so predstavili prometna pravila varne vožnje z vozilom, uporabe varnostnega pasu in zaščitne čelade skozi igro.

V teoretičnem delu so strokovnjaki otroke opozarjali na nevarnosti v cestnem prometu, kako jih predvidevati, odpraviti in kaj je zanje v prometu pomembno, da bodo varni. Naučeno preizkusijo tudi v praksi na mini poligonu, z mini avtomobilčki, po mini cestno prometni mestni ureditvi. Otroci tako poleg teoretičnega znanja dobijo tudi praktične motorične sposobnosti, saj morajo biti pozorni na ostale udeležence v prometu (njihovi znaki, obnašanje, pešce, avtomobile).

Za "piko na i" so policisti sodelujočim učencem predstavili tudi svoje delo in opremo, predvsem tisto, ki jo uporabljamo pri nadzoru cestnega prometa in reševanju prometnih nesreč. Ob predstavitvi opreme je bilo obilo priložnosti za svetovanje za večjo varnost, policisti pa so se tudi potrudili odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih ni bilo malo.

 

Pripravila:
Jože Sladič, VPO PP Sevnica
Robert Perc, predsednik stalne komisije za preventivno delo

Fotografije: Stanko Lazar, društvo Zaqon Tržišče

 

Fotografski utrinki iz prireditve