Sorodne objave

 

Predstavniki policije so se 3. decembra 2009 sestali s predstavniki Zavoda za gozdove, lovske inšpekcije in lovskih organizacij iz postojnsko-bistriške zveze lovskih družin ter Zveze lovskih družin Notranjske, ki delujejo na območju Policijske uprave Postojna.

slika3

Delovno srečanje v lovskem domu v Hruševju je bilo namenjeno izboljšanju sodelovanja in hitremu prenosu informacij med organi in organizacijami, ki se tako ali drugače srečujejo s problematiko, povezano z divjadjo in lovstvom, ter drugimi varnostnimi dogodki.

 

Vodja Sektorja uniformirane policije na PU Postojna Danimir Rebec je na srečanju skupaj s sodelavci odgovoril na aktualna vprašanja udeležencev v zvezi s krivolovom, vožnjo z vozili v naravnem okolju, orožnim pravom, obveščanjem in ravnanjem policije, kadar je na cesti povožena divjad, in odkrivanjem nelegalnih nasadov konoplje.

Predstavil je tudi nekaj podatkov o problematiki s področja lovske dejavnosti v letih 2008 in 2009 na območju policijske uprave in določena policijska pooblastila, ki izhajajo iz Zakona o divjadi in lovstvu, Kazenskega zakonika, Zakona o prekrških in nekaterih drugih predpisov. Svoja pooblastila in naloge sta predstavila tudi lovski inšpektor in predstavnik Zavoda za gozdove.

Na srečanju so poleg predstavnikov Sektorja uniformirane policije sodelovali tudi starešine policijskih postaj Postojna, Ilirska Bistrica in Cerknica, ki so udeležencem iz lovskih organizacij predstavili policijske okoliše na območju policijskih postaj, njihove vodje in vlogo za zagotovitev dobrega sodelovanja z lovskimi čuvaji in starešinami lovskih družin.