Sorodne objave

 

Policisti smo bili letos ponovno humanitarni. Včeraj, 21. maja 2024, je potekala prireditev Štengijada, ki jo že deseto leto zapored organizira Policijska uprava Maribor. Na grič Kalvarija se je za dober namen letos po 454 stopnicah podalo kar 91 ekip.

4ac24a40 0180

10. Štengijada je bila nekaj posebnega tudi zaradi sodelovanja Fundacije Gorana Dragića in Nogometne zveze Slovenije. V znak podpore sta namreč podarili športna dresa s podpisi slovenske nogometne reprezentance in košarkarja Gorana Dragića, za kar smo jim izjemno hvaležni. Športna dresa smo letos namenili Centru Gustava Šiliha Maribor, ki mu namenjamo tudi startnine. V centru, ki ga obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, bodo zbrana sredstva po napovedih namenili za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti in udeležbo na športnih dogodkih v okviru regijskih in svetovnih iger specialne olimpijade. Tudi otrokom s posebnimi potrebami želimo omogočiti, da šport postane način njihovega življenja.

44953a38 1023

"Dejstvo, da je za nami že 10. Štengijada, veliko pove o predanosti mariborskih policistov, ki vsako leto znova pripravimo to humanitarno-športno prireditev," je med drugim povedal Beno Meglič, direktor Policijske uprave Maribor. "Ta podvig, tek po kar 454 štengah, kot jim pravimo Štajerci, še zdaleč ni preprost, nedvomno pa je veliko lažje, če te pri tem vodi humanitarnost," je dejal. Dodal je, da o zmagovalcu sicer res odločajo sekunde, a da tekmovalnost ni najpomembnejša, "ampak je ključen tisti dobri občutek, da smo nekomu priskočili na pomoč."

Najhitrejši so bili tokrat sodelavci s Policijske postaje Tolmin s časom 2:53, sledila je ekipa Policijske postaje Maribor I, še eni ekipi Policijske postaje Tolmin pa se je uspelo zavihteti na tretje mesto.

Vabilo na finale Otroške varnostne olimpijade

Policijska uprava Maribor organizira Štengijado v okviru širše zastavljenega preventivnega projekta Otroška varnostna olimpijada, ki ga izvajamo že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje ter odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.

Finalna prireditev Otroške varnostne olimpijade bo potekala v četrtek, 23. maja, na Osnovni šoli Kidričevo, s pričetkom ob 8.30. Podelitev je predvidena okrog 13. ure.

Vljudno vabljeni!

Povezane vsebine

Otroška varnostna olimpijada